Bij de handel in aandelen zullen veel mensen denken aan veel knipperende beeldschermen en druk gebarende handelaren die men zo vaak in films afgebeeld ziet. Dit beeld klopt voor een deel want met de mogelijkheid van Nasdaq aandelen kopen is het handelen via de computer mogelijk geworden en waren er steeds minder handelaren op de beursvloer nodig.
Aandelen kopen wordt gedaan op aandelen beursen en in Amerika zijn daar meerdere mogelijkheden voor. Natuurlijk is er de New York Stock Exchange maar aandelen Nasdaq kopen is een andere manier om te beleggen in aandelen. De Nasdaq beurs is de tweede aandelenbeurs van de Verenigde Staten van Amerika en van de wereld na de New York Stock Exchange wat betreft de kapitalisatie waarde van de aan deze beurs genoteerde bedrijven. Ruim veertig jaar geleden werd een belegging in Nasdaq aandelen mogelijk als vervanging voor het verouderde systeem voor het handelen in aandelen zonder toezicht van een aandelenbeurs. Om dit nieuwe systeem mogelijk te maken werd als eerste beurs ter wereld ook heel elektronisch handelen in aandelen ingevoerd. Nasdaq aandelen kopen betekende dan ook dat er niet meer persoonlijk tussen twee handelaren gehandeld werd, met de koersverschillen die daardoor ontstonden, zoals door de druk gebarende handelaren werd gedaan, maar dat er werd gehandeld via de koers die op elektronische borden werd weergegeven. De prijs die betaald moest worden was daardoor de prijs die weergegeven werd en dit was een groot voordeel voor de beleggers terwijl brokers er minder geld aan verdienden. Pas later werden bij het beleggen in Nasdaq aandelen de kopers en de verkopers elektronisch met elkaar verbonden waardoor het handelen van de aandelen automatisch ging.
De aanleiding hiervoor was het feit dat Nasdaq aandelen kopen tot eind jaren tachtig nog voornamelijk via de telefoon verliep. Tijdens de beurs crisis van 1987 namen handelaren hun telefoon niet op waardoor veel beleggers veel geld verloren. Het feit dat kopers en verkopers direct met elkaar verbonden werden is hoe aandelen Nasdaq kopen volgens vaste koersen gedaan kon worden. In 1992 vormde de Nasdaq samen met de aandelen beurs van Londen de eerste internationale beurs en hun voorbeeld werd door meerdere beursen gevolgd. Waar aandelen Nasdaq kopen in de beginjaren een noviteit was op het gebied van het handelen in aandelen, liepen andere aandelen beursen in de loop der jaren de achterstand is. De Nasdaq ging voornamelijk haar eigen pad en groeide als bedrijf uit door verschillende overnames. Hierdoor was Nasdaq aandelen kopen volgens de weergegeven index, net als bij Dow Jones aandelen kopen het gaval was, een steeds zekerder belegging. Nadat de New York Stock Exchange in veel overnames verwikkeld was en samen met meerdere Europese beursen het Euronext netwerk opzette waarbij ook AEX aandelen kopen mogelijk is, overwoog ook de Nasdaq de overname van de Duitse beurs New York Stock Exchange. Uiteindelijk werd goedkope aandelen Nasdaq kopen in Europa alleen mogelijk via de erkende brokers en banken die dit aanbeiden. Wel is de Europese variant van de Nasdaq Equiduct ontstaan, nadat het door de internetbubbel opgedoekte Nasdaq Eur03, nieuw leven in werd geblazen en deze index is actief op de Duitse beurs.
Het is natuurlijk wel belangrijk om goed op te letten welke aandelen broker of bank u in de arm neemt om uw beleggingsopdrachten uit te voeren. Nasdaq aandelen kopen zal immers wel als mogelijkheid voor het beleggen aangeboden moeten worden. Dit betekend dat een broker of een bank die u uw opdrachten uit last voeren ook toegang moet hebben tot de Nasdaq beurs. Hiervoor zal een broker of bank dus toestemming moeten hebben om zelf een belegging in Nasdaq aandelen te mogen doen of men moet gebruik maken van een tussen handelaar. Over het algemeen zullen de grotere brokers die u op deze website zult vinden zelf voldoende volume hanteren om uw opdrachten zelf uit te mogen voeren. Hierdoor zal bij aandelen Nasdaq kopen de overhead zo laag mogelijk zijn waardoor u de meeste kans hebt om een mooie winst te maken met uw beleggingen. Dit is ook mogelijk door middel van de tussenkomst van de meeste banken omdat zij zelf ook tot de grotere handelaren van Nederland behoren. Toch zal het bij Nasdaq aandelen kopen al snel opvallen dat banken vaak bureaucratiseer zijn waardoor de snelheid van handelen in het geding komt. Ook zal bij brokers meer aandacht geschonken zijn aan het online handelen in aandelen en dit komt de snelheid ook ten goede. Het online op kunnen geven van uw opdrachten is hoe aandelen Nasdaq kopen dus volgens de op dat moment geldende koersen kan gebeuren en waardoor u niet het risico loopt van in de tussentijd veranderende koersen.
Natuurlijk past het hanteren van de koers op het moment dat u een opdracht plaatst ook geheel bij de gedachte achter het opzetten van de Nasdaq beurs. Het feit dat de koers van een aandeel vast staat op het moment dat u een aankoop of verkoop overeen komt is immers waar aandelen Nasdaq kopen zich vanaf het eerste moment meer onderscheidde en waar u dus ook van kunt profiteren. Eventuele onduidelijkheden over de overeengekomen prijs zullen bij het direct handelen in aandelen hierdoor dus niet voor hoeven te komen. Natuurlijk is dit bij Nasdaq aandelen kopen gehanteerde systeem geen volledig uniek systeem want ook diverse beleggingsinstrumenten kunnen hiervoor zorgen. Bij opties of futures zal de prijs bijvoorbeeld vooraf vastgesteld worden maar die zijn voor het verlopen van de termijn als zodanig te verhandelen. Het beleggen in Nasdaq genoteerde aandelen zal betekenen dat u de aandelen ook daadwerkelijk in uw bezit krijgt. Het mag duidelijk zijn dat dit ook betekend dat u niet het risico loopt dat bij de diverse belegginginstrumenten zal horen. Bij de handel in aandelen zijn deze risico’s dan ook overbodig terwijl zijn bijvoorbeeld bij aandelen in grondstoffen juist weer heel erg acceptabel zullen zijn. Bij Nasdaq aandelen kopen zult u immers op een virtuele manier beleggen in bedrijven en niet in aandelen van fysieke stoffen. Het is dus een zeer traditionele manier van beleggen maar dan wel in een modern jasje en als u oplet dat u goedkope aandelen Nasdaq kopen kunt, ook erg winstgevend.