Het is bij het beleggen door middel van aandelen altijd belangrijk dat u dit doet in fondsen of bedrijven die een zekere groei laten zien. Hoewel het hoogtepunt achter ons lijkt te liggen zullen Japanse aandelen toch mooie resultaten op kunnen leveren. Het is hierbij wel belangrijk dat u de zaken op de voet blijft volgen om de beste resultaten te behalen.
Jarenlang is de Japanse industrie een heel belangrijke motor geweest in de globale economie. Dit waren ook de jaren dat het kopen van Japanse index aandelen bijna garant stond aan het behalen van grote winsten. Dat deze economische opkomst ten einde kwam met de eerste economische tegenvallers die Japan begin jaren negentig kreeg te verwerken, neemt niet weg dat u als belegger nog steeds iets te zoeken hebt in Japan. Dit neemt niet weg dat Chinese aandelen kopen vandaag de dag een belegging lijkt in een nieuwe economische motor maar wellicht is ook daar, net als bij Japanse aandelen bleek, het hoogtepunt in zicht. De opkomst van China lijkt in veel opzichten op de stormachtige opkomst van Japan als economische supermacht in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Het grote verschil met aandelen in Japan kopen is echter dat de staat in China een veel grotere invloed uitoefent. Hierdoor kan de zekerheid van uw investering in het geding zijn en daarvan zult u zich vooraf moeten verwittigen. Dat Japanse aandelen kopen u ook vandaag de dag nog mooie resultaten op kan leveren zult u dan ook vaak op de kortere termijn moeten zien al zijn er ook goede mogelijkheden op de iets langer termijn.
De eerste geschriften die verwijzen naar het handelen in aandelen dateren uit het einde van de negentiende eeuw met het oprichten van de Tokio Stock Exchange. Tijdens de tweede wereld oorlog zijn tien verschillende beursen gefuseerd en na de oorlog werd het investeren in Japanse aandelen in 1949 nieuw leven ingeblazen. De belangrijkste aandelen index die de meeste mensen zullen kennen is de Nikkei index en deze wordt sinds 1971 samengesteld door het Japans financieel dagblad uit de tweehonderd vijfentwintig belangrijkste fondsen. Natuurlijk kunt u ook andere dan alleen Nikkei aandelen kopen en alle aandelen zijn dan ook opgenomen in de Topix index. Topix staat voor Tokio Stock Price Index en de basis voor deze index is het prijs niveau van vier januari 1968. Bij het aandelen Japanse index kopen zal net als bij de Nikkei ook de Topix u een indicator bieden voor de stand van de beurs en de Japanse Economie. De meeste beleggers zullen echter vooral in de grotere bedrijven beleggen en dan komt u automatisch bij de Nikkei index terecht. Bij Japanse aandelen kopen is het echter ook mogelijk om dit via een FTSE index te doen. FTSE aandelen kopen in Japan betekend dat de vierhonderd zestig grootste Japanse bedrijven ingedeeld zijn volgens de regels van de FTSE en hiermee wordt negentig procent van de Japanse markt afgedekt. Goedkoop Japanse aandelen kopen via de Nikkei index blijft voor de meeste beleggers echter de belangrijkste optie omdat deze index de grootste bedrijven op een rijtje zet.
Veel economieën in de wereld kennen hoogtijdagen en dieptepunten en bij de Japanse economie is dat niet anders. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was de Japanse industrie sterk in opkomst en groeide de economie uit tot de tweede ter wereld. Dit was natuurlijk goed nieuws voor de eigenaren van Japanse aandelen en deze positie werd pas in 2010 afgegeven aan China. De industrie had een sterke focus voor goedkope elektronica maar ook de auto industrie droeg haar steentje bij. Japanse aandelen kopen was tot eind jaren tachtig dan ook een erg goede belegging omdat de aandelen index continue bleef stijgen. Met de automatisering midden jaren tachtig werd het volgen van de koers een stuk eenvoudiger gemaakt voor buitenlandse beleggers en Japan bleek een interessante groeimarkt. In het begin van de jaren negentig werd Japanse index aandelen kopen een gevoelige slag toegebracht toen er een grote recessie uitbrak. De beurs index werd in een kwestie van maanden gehalveerd en dit was voor veel beleggers natuurlijk geen gunstig scenario. Het feit dat de beurs index een sterke val maakte zegt natuurlijk niet dat investeren in Japanse aandelen geen goede belegging zal zijn. Een index is immers een indicator die iets zegt over de handel op en de gezondheid van de beurs en zegt niet alles over individuele beleggingen. Zoals bij alle vormen van beleggen het geval is, is de nodige waakzaamheid geboden en bij een goede aanpak is dit hoe Japanse aandelen kopen goed is voor het maken van een mooie winst.
Uiteraard moet u wel opletten welke aandelen broker of bank u de beleggingsopdrachten uit laat voeren. Juist vanwege het feit dat de koers van de Japanse aandelen index geen grote stijgingen of dalingen kent, zult u bij aandelen Japan kopen goed op moeten letten op de kleinere verschillen. Daar moet u vervolgens snel op in kunnen spelen om de beste resultaten te behalen. Dit betekend dan ook dat u voor aandelen Japanse index kopen zaken moet doen met een broker of bank die uw opdrachten snel uit kan voeren opdat u profiteert van de beste mogelijkheden. Bovendien moet u zelf ook actief bezig zijn met het beleggen en het volgen van alle relevante informatie op de beste momenten voor het kopen of verkopen van uw aandelen te bepalen. Alleen dit is hoe Japanse aandelen kopen de resultaten op kan leveren die u er van verwacht. Het kan echter goed zijn dat u hier niet de tijd voor hebt of de moeite voor wilt doen en dan is het goed om andere opties tot uw beschikking te hebben. Net zoals de brokers op deze website u bij Nikkei aandelen kopen van dienst kunnen zijn met het vlot en adequaat uitvoeren van uw opdrachten, zullen zijn u ook kunnen helpen met het vinden van de beste beleggingsfondsen. In at geval zullen de experts van uw inleg goedkoop Japanse aandelen kopen en profiteert u mee van de behaalde resultaten.