Terwijl het kopen van aandelen in vrijwel ieder land mogelijk is gemaakt om de nationale bedrijven van extra kapitaal te voorzien, is de aandelen markt de laatste jaren sterk geïnternationaliseerd. Ook het kopen van Franse aandelen is al jaren geen puur Franse aangelegenheid meer al zult u natuurlijk wel gewoon beleggen in Franse bedrijven.
Als u kijkt hoe Franse aandelen kopen ooit begonnen is, zult u zien dat van de handel op diverse plaatsen in Parijs, de handel in het begin van de negentiende eeuw werd samengevoegd in een eigen beurs gebouw terwijl de eerste geschriften al uit het middel van de zestiende eeuw stammen. Door de jaren heen is de Franse beurs uitgegroeid tot een beurs van formaat die eind 1987 een geautomatiseerd berekende index invoerde. Vanaf dat moment werd CAC aandelen kopen mogelijk waarbij de beginwaarde werd vastgesteld op duizend punten. Het gehanteerde systeem was identiek aan die van veel andere beursen en werd bijvoorbeeld ook bij Duitse aandelen kopen gehanteerd als graadmeter. De gebruikte index geld dan ook als graadmeter voor de beurs, maar ook geld Franse aandelen kopen als graadmeter voor de Franse economie omdat het op de beurs verhandelde volume weer zou geven hoe gezond de economie is. De Franse beurs biedt u de kans hebt om te beleggen in een aantal puur Franse bedrijven en een aantal bedrijven met een meer internationale uitstraling. Uit de ruim zeshonderd genoteerde bedrijven zult u bij de keuze voor aandelen CAC kopen beleggen in de veertig grootste bedrijven van Frankrijk.
Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat deze bedrijven in grootte sterk uiteen lopen en daardoor ook een meer of mindere invloed hebben op de berekende beurs index. Er zijn twee bedrijven die hier met kop en schouders bovenuit steken en goed zijn voor vijfentwintig van de honderd punten van de CAC index. Dit is dan ook hoe CAC aandelen kopen soms erg sterk van het succes van deze twee bedrijven af kan hangen. Veruit het grootste bedrijf is Total en dit olie concern is zeer sterk afhankelijk van internationaal behaalde resultaten. Het farmaceutische bedrijf Sanofi is de andere grote speler en samen kunnen zij een behoorlijke invloed op de beurs index van Franse aandelen uitoefenen. Vandaag de dag is de Franse beurs niet meer zelfstandig maar onderdeel van NYSE Euronext N.V. waar naast die New York Stock Exchange ook de beursen van Amsterdam, Brussel, Lissabon en Londen deel van uit maken. Franse aandelen kopen betekend echter nog wel steeds dat u dit doet volgens een puur op Frankrijk van toepassing zijnde index. Men werkt hierbij op dezelfde wijze als men voor FTSE en AEX aandelen kopen ook werkt en dat betekend dat de index aan de hand van het verhandelde volume en de prijs van de dag wordt berekend. Aandelen Frankrijk kopen zal dan ook betekenen dat u vooral moet letten welke factoren van invloed zijn op de bedrijven waarin u wilt beleggen. Daarnaast zult u bij aandelen Franse bedrijven kopen ook moeten letten welke factoren van invloed zijn op de beurs bepalende bedrijven.
Iedereen die weet hoe aandelen kopen in haar werk gaat zal weten dat dit betekend dat u het financiële en andere nieuw goed moet volgen om op de hoogte te blijven van alle factoren die van invloed zijn op de prijs van uw aandelen. Dit kan bij Franse aandelen kopen natuurlijk wel eens een nadeel zijn omdat dit ook betekend dat u hier de nodige tijd aan moet besteden. Zeker als u ook beleggingen in andere bedrijven hebt die wellicht aan andere beursen genoteerd staan. Aandelen Frankrijk kopen zal dan ook minder geschikt zijn als u er minder tijd te besteden hebt of zelfs als u de Franse taal niet machtig bent. Als u echter goed oplet welke aandelen broker of bank u uitzoekt op het moment dat u besluit te gaan beleggen op de Franse beurs, dan kunt u zich veel moeite besparen. CAC aandelen kopen zal bijvoorbeeld bij de brokers die u op deze website aan zult treffen in uw eigen taal gebeuren en alles zal vooral duidelijk en overzichtelijk worden weergegeven. Daarbij kunt u deugdelijk advies verwachten waarmee goede resultaten te boeken zijn en het risico beperkt zal blijven. U kunt ook kiezen voor aandelen Franse bedrijven kopen door middel van het deelnemen in beleggingsfondsen. In dit geval zullen beleggingsexperts met uw inleg de beste resultaten proberen te behalen maar daarbij hebt u minder zelf in de hand. Lat u zich vooral goed voorlichten over welke optie voor aandelen CAC kopen het beste bij u past.
Natuurlijk zult u als beginnende belegger vooral eerst veel kennis op moeten doen als u zelf de touwtjes in handel wilt nemen. Daarbij kan het volgen van uw inleg in een fonds u goede diensten bewijzen door op te letten welke aankopen en verkopen er op welke momenten worden gedaan. Dit geld voor zowel Franse aandelen kopen alsook voor aandelen die aan beursen in andere landen genoteerd zijn. U kunt op deze manier immers meekijken in de keuken van de specialisten waarbij u alleen nog moet zien te ontdekken waarom dat moment nu juist het goede moment is. Uiteraard kunt u ook zelf de touwtjes in handen nemen en de aanschaf van Franse aandelen laten doen door uw broker of bank op het moment dat u het wilt. Hiervoor kunt u een account aanmaken bij een broker of een bank en uw opdrachten online opgeven. Afhankelijk van welke broker of bank u kiest kunt u de Franse aandelen kopen of verkopen direct op het moment dat u de prijs goed vindt. Hierdoor zult u het resultaat van uw beleggingen vrijwel geheel in uw eigen hand hebben en zelf uw marge kunnen bepalen als de prijs van de aandelen het toelaat. Dit is hoe Franse aandelen kopen uiteindelijk ook begonnen is door de grote groep druk gebarende en schreeuwende mannen. Dit is vandaag de dag ook nog steeds hoe CAC aandelen kopen in haar werk gaat alleen zijn de druk gebarende en schreeuwende mannen op de beursvloer vervangen door een rustig werkende computer.