Het beleggen door middel van aandelen is iets dat in vrijwel alle landen mogelijk is omdat vrijwel overal bedrijven zijn die extra kapitaal aan willen trekken. Ook is het kopen van Duitse aandelen een mogelijkheid waar veel beleggers op af komen omdat Duitse bedrijven over het algemeen goed presteren. Dit zal natuurlijk goed zijn voor de winstuitkering mar nog veel belangrijker, ook voor de te behalen koerswinst.

Iedereen die beleggen wil in de belangrijkste bedrijven van Duitland zal kiezen voor DAX aandelen. DAX is de aandelen index die op de Duitse aandelen beurs in Berlijn gehanteerd wordt en is vergelijkbaar met de AEX in Nederland en bijvoorbeeld de Dow Jones in Amerika. Net als bij AEX aandelen kopen zal ook de DAX een beurs indicator zijn voor de handel op de Duitse beurs en wordt het als indicator voor de Duitse economie gezien. Beleggen in Duitse aandelen is gezien de kracht van de Duitse economie een optie die als veilig gezien wordt. Toch is het natuurlijk gewoon een manier van beleggen in aandelen en daar zitten risico’s aan verbonden. Ook als u kiest voor Duitse aandelen kopen zult u in veel gevallen beleggen in bedrijven die een sterk internationaal karakter hebben. Dit komt omdat de DAX een index is van de dertig grootste Duitse bedrijven en die concentreren zich dus bij uitstek op de internationale markt. Dit zorgt er dan ook voor dat de resultaten die u met een belegging in Duitse aandelen kunt behalen deels afhankelijk zullen zijn van wat er zich op internationaal niveau afspeelt.

Het globale karakter van de bedrijven die op de Duitse beurs genoteerd zijn is goed te zien als u kijkt naar de invloed die zij uitoefenen op de vaststelling van de DAX index. De gehanteerde index bij Duitse aandelen kopen zal in belangrijke mate bepaald worden door de twee grootste bedrijven die aan de beurs genoteerd zijn. Dit zijn Siemens en BASF die samen goed zijn voor twintig van de honderd punten en dit zijn dat ook internationaal twee zeer grote bedrijven. Andere bedrijven die bij het aandelen kopen de DAX index voor meer dan vijf uit honderd punten beïnvloeden zijn sofware leverancier SAP, chemie concern Bayer, auto fabrikant Daimler, verzekeraar Allianz, energie bedrijf EON, de Duitse bank en Duitse Telekom. De meeste van deze bedrijven zullen zich ook bezig houden met activiteiten in andere landen waardoor bij het beleggen in aandelen Duits kopen ook afhankelijk is van de economie in andere landen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het wel stuk voor stuk grote bedrijven zijn die een sterke invloed hebben op de Duitse aandelen index en deze bedrijven presteren over het algemeen goed. Beleggen in Duitse index aandelen is daarom dan ook een belegging die als een van de veiliger opties wordt aangemerkt. Toch zult u zoals gezegd hierbij altijd rekening moeten houden met het feit dat het wel gewoon een kwestie van beleggen is en u weet dus nooit welke kant het op zal gaan. Bij aandelen van Duitsland kopen zult u dus ook altijd op moeten letten op de factoren die van invloed zijn.

De aandelen beurs van Berlijn is in haar huidige vorm opgericht in 1993 terwijl de eerste beursachtige activiteiten in Duitsland al uit de zestiende eeuw stammen met het oprichten van een valuta beurs voor handelaren. Duitse aandelen kopen op de Duitse beurs in Frankfurt is mogelijk geworden na een stroom van overnames en fusies van verschillende Duitse beursen. Het handelen in de aandelen vond toen plaats onder toezicht van de Duitse beurs maar de index die daarbij gehanteerd werd is vijf jaar ouder. DAX aandelen kopen is sinds de oprichting van de index in 1988 mogelijk al is dit natuurlijk wel beperkt tot de dertig grootste bedrijven van Duitsland. Aan de Duitse beurs zijn ruim zevenhonderd vijftig bedrijven genoteerd en de handel in deze bedrijven wordt in veel verschillende landen mogelijk gemaakt door eigen kantoeren en vertegenwoordigingen. Bij de aanschaf van aandelen Duits kopen is bijvoorbeeld mogelijk vanuit New York, Londen en Hong Kong, maar ook via een van de vele aandelen brokers en banken die u deze diensten aan kunnen bieden. De pogingen van de Duitse beurs om te fuseren met de beurs van Londen mislukten toen de New York Stock Exchange een hoger bod neerlegde. Duitse aandelen kopen bleef daardoor een zaak voor de Duitse beurs en een latere poging om te fuseren met de New York Stock Exchange werden door de EU tegen gehouden. Hierdoor is beleggen in Duitse index aandelen dus voornamelijk een Duitse aangelegenheid waar u natuurlijk als niet Duitser wel toegang toe hebt via de verschillende kantoren of uw broker of bank.

Welke aandelen broker of bank u kiest is dan ook erg belangrijk om te profiteren van de resultaten die aandelen van Duitsland u op kunnen leveren. Een broker of bank die een directere toegang heeft tot de Duitse beurs zal u lagere kosten in rekening kunnen brengen dan een broker of bank die via een andere aanbieder uw opdrachten uit moet laten voeren. Bovendien is het bij het beleggen in Duitse aandelen ook belangrijk dat u goed let op de manier van werken van een bank of een broker. Zeker als u zelf actief bezig wilt zijn met het beleggen in aandelen dan moet u snel in kunnen spelen op de veranderingen in de aandelen koersen. Om zo snel mogelijk uw opdrachten op te kunnen geven om zodoende bij Duitse aandelen kopen of verkopen te kunnen profiteren van de beste prijzen, is het belangrijk dat u uw opdrachten online op kunt geven. Zodra u een broker of bank uitkiest zult u dan ook moeten letten op het feit of deze mogelijkheid aangeboden wordt. De brokers die u op deze website zult vinden zullen deze mogelijkheid van het doen van een belegging in Duitse aandelen allemaal aanbieden. Hierdoor kunt u optimaal profiteren van de winstgevendheid die deze aandelen u op kunnen leveren. Hierdoor zult u bij het aandelen kopen DAX aandelen voor de voordeligste koers aan kunnen schaffen waardoor u het hoogste rendement kunt behalen.