admin Geen reacties
Zeker als u wilt beginnen met beleggen, zult u veel vragen hebben waarop u antwoord wilt hebben voordat u uw geld uitgeeft. Welke aandelen zijn goed om aan te schaffen of is een keuze voor grondstoffen verstandiger. Iedereen zal hierover wel een mening kunnen, maar vaak ook willen geven en wie moet u geloven.
Dat aandelen kopen vaak een kwestie is van het nemen van een gok zal u vaak niet meer vertrouwen geven. Toch is dit vaak het geval omdat de factoren die de prijs van de aandelen bepalen niet vooraf vast staan en ook niet te beïnvloeden zijn. Over de aanschaf van aandelen advies inwinnen is dan een goede optie maar hierbij moet u wel opletten van wie dat advies afkomstig is. Het kan immers goed zijn dat u advies krijgt van mensen die zelf een belang hebben te verdedigen en dat belang is niet altijd hetzelfde als uw belang. Als u zich af vraagt wie moet u geloven dan zal mijn advies zijn dat u vooral uzelf moet geloven en uw eigen kennis.
Dit betekend natuurlijk wel dat u zelf de nodige kennis op moet doen op het gebied van het beleggen en hoe aandelen kopen in haar werk gaat. Zonder deze kennis is immers ieder advies over aandelen aan dovemansoren gegeven en is de kans erg groot dat u beleggingen doet die niet op zullen leveren waar u op gehoopt had. Als u wilt beginnen met beleggen is het dan ook erg verstandig om eerst heel veel te lezen over het beleggen, de verschillende opties die u hebt en de aangeboden instrumenten. Het antwoord op de vraag wie moet u geloven is wat betreft de instrumenten die u als belegger aangeboden worden een stuk eenvoudiger. U zult veel boeken en websites vinden die u de verschillende beleggingsinstrumenten zoals opties, futures, warrants, obligaties, enzovoort op onafhankelijke wijze uit kunnen leggen. Op technisch gebied is wie moet u geloven dus eenvoudig te beantwoorden en het is belangrijk dat u zich deze uitleg eigen maakt voordat u van deze instrumenten gebruik maakt. Dit komt voornamelijk omdat ieder instrument haar eigen voordelen maar ook haar eigen risico’s met zich mee brengt die u bij uw overwegingen mee moet nemen.
Het belangrijkste aandelen advies is echter wel dat u goed moet weten waar u mee bezig bent. Dat wil zeggen dat u natuurlijk van de technische kant op de hoogte moet zijn, maar ook dat u de fondsen en de grondstoffen waarin u wilt beleggen moet kennen en dat u op de hoogte moet zijn van de specifieke eigenaardigheden. Het zijn immers de eigenaardigheden van de specifieke fondsen en grondstoffen die het verschil kunnen maken tussen winst en verlies. Wie moet u geloven op dit gebied is een stuk lastiger te bepalen omdat iedereen die u daar advies over zal geven daar wellicht een eigen motief bij heeft. Daarom is het belangrijk dat u heel veel informatie tot u neemt over bedrijven, fondsen, grondstoffen en vooral de handel daarin. Advies over aandelen zal dan ook gaan over welke factoren van invloed zijn op de koers van de aandelen. Dit kunnen lokale gebeurtenissen zijn of juist gebeurtenissen op globale schaal maar het kunnen ook de koersen van andere aandelen zijn.
Wie moet u geloven is daarom vooral uzelf omdat u op basis van de door u opgebouwde kennis een verstandige afweging moet maken. Op basis van die afweging kunt u dan bepalen welke aankoop of verkoop op welk moment de beste keuze is. Als u zich er goed op voorbereid en eerst de nodige kennis in huis haalt om te gaan beleggen dan is op het gebied van aandelen advies inwinnen waarschijnlijk niet eens nodig. Dit wil overigens niet zeggen dat het praten met andere beleggers geen goed idee is, het kan u erg veel inzicht opleveren over het handelen in aandelen en het verkrijgen van de benodigde achtergrondkennis. Ons advies over aandelen zal vervolgens zijn om, gewapend met de door u opgedane kennis, klein te beginnen met het beleggen van geld waarvoor u geen ander doel hebt. Als dit goed gaat dan kunt u vanzelf uw beleggingsportefeuille uitbreiden en uw aandelen verder spreiden zodat ook uw risico verder verspreid is. Wie moet u geloven zal ook duidelijk worden als u kijkt welke aandelen broker of bank u in de arm neemt om uw opdrachten af te handelen. Zij zullen er natuurlijk belang bij hebben dat u mooie resultaten zult behalen omdat dat ook goed is voor hun bedrijf. Laat u echter nooit alleen door hun aandelen advies leiden en ga vooral uit van de door uzelf opgebouwde kennis.