Alex is een beleggingsbank van Nederlandse bodem welke is opgericht in 1999. Het doel van Alex was toen en is nu nog steeds vermogensgroei voor iedereen mogelijk maken zonder kleine lettertjes. Verder was Alex de eerste bank waar iedere belegger online aandelen kon kopen tegen een fractie van de prijs van de grote banken. Alex staat voor eenvoud en transparantie zonder gedoe en kleine lettertjes. De afgelopen jaren is Alex als beleggingsbank behoorlijk gegroeid tot een volwaardige bank die naast beleggen nu ook vermogensbeheer en fondsbeleggen aanbiedt.

Voor het aandelen kopen en verkopen biedt Alex haar eigen handige tool aan. Hiermee kan zowel de startende als de ervaren belegger goed mee uit de voeten. Naast deze handige tool verzorgt Alex ook geheel kosteloos online presentaties over alles wat u zou moeten weten wanneer u wilt gaan starten met beleggen. Het is zelfs mogelijk om direct aan de spreker van deze presentatie vragen te stellen. Dit is een hele goede service die u niet snel zal terug zien bij andere brokers. Daarom is Alex zeker ook een goede keuze wanneer u wilt gaan starten met aandelen kopen en beleggen.

De website van Alex oogt overzichtelijk en duidelijk. Het is gelijk duidelijk u moet zijn op de website. Voor nieuwe beleggers is het heel gemakkelijk om zich aan te melden en een rekening te openen. In een paar simpele stappen kunt u bij Alex een effectenrekening open en starten met aandelen kopen.

Voordelen van beleggen via Alex

Wat Alex onderscheidt van een hoop andere Brokers is de klantgerichte werkwijze en de service. Niet voor niets heeft Alex in 2011 de jury prijs “beste internetbroker 2011” gewonnen. Zie hieronder een overzicht van de belangrijkste punten waarom je als belegger voor Alex zou moeten kiezen:

  • Ondersteuning van onze experts in de vorm van trainingen, seminars en columns. U leert alles over aandelen, succesvolle strategieën en u krijgt handige tips;
  • Een deskundige servicedesk, die 7 dagen per week voor u klaar staat;
  • De mogelijkheid om in elk beleggingsinstrument te beleggen;
  • Vele handige, speciaal door Alex ontworpen beleggingstools die u helpen bij het maken van uw beleggingskeuzes. Belegt u even niet? Dan krijgt u 1,5% rente via de standaard spaarrekening, zonder vervelende voorwaarden;
  • Toegang tot de AEX en andere belangrijke beurzen van de wereld;
  • Altijd en overal mobiel beleggen met uw iPhone, smartphone, iPad of Android.

(bron: alex.nl)