admin Geen reacties
Iedereen die wil gaan beleggen zal zich wellicht af vragen wat voor soort beleggingen gekozen moeten worden. U zult ongetwijfeld veel hebben gelezen over beleggen op verschillende manieren en een goede keuze maken kan dan lastig lijken. Het is dan ook niet geheel onbelangrijk om een goede keuze te maken, kies uw beleggingen goed en u zult meer resultaat behalen terwijl een onverstandige keuze u vaak alleen maar verlies op zal leveren.

 

De juiste beleggingen kiezen zal dus het verschil kunnen maken tussen het maken van winst en verlies. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit hoeveel tijd u te besteden hebt of wilt gaan besteden en het risico dat u bereid bent te nemen met het geld dat u investeert. Dit is dan ook iets dat u op meer plaatsen kunt lezen en wij zullen iets dieper in gaan op hoe dit komt. Kies uw beleggingen ook door naast te kijken hoeveel tijd u te besteden hebt of wilt gaan besteden, door uit te maken wat voor type belegger u bent of u het geld dat u wilt investeren mogelijk voor een ander doel nodig hebt dan voor het beleggen en op welke termijn dit dan is. Ook over deze twee laatste punten is al meer geschreven maar wij kunnen het niet genoeg benadrukken. Helaas gaan nog steeds veel mensen de fout in door een manier van beleggingen te kiezen waarbij hun geld voor langere tijd vast zit terwijl men het geld wel degelijk nodig heeft. In dit geval kunt u dan alleen over, een deel, van het geld beschikken op korte termijn als u een verlies accepteert.

 

Als uw enige doel om beleggingen is om winst te maken en u er verder weinig omkijken naar wilt hebben dat is door middel van fondsen beleggen u op het lijf geschreven. Met deze manier van beleggen kunt u een inleg doen die vervolgens voor langere tijd vast staat en die veelal een zeer mooi rendement op zal leveren. U kunt deelnemen in een fonds of u doet dit zelf door middel van andere producten zoals beleggingsverzekeringen en dit is vaak afhankelijk van welke aandelen broker u kiest. Kies uw beleggingen zelf is in dit geval vaak geen optie omdat de beheerders van het fonds de beste opties bepalen en in het beste geval kunt u aan geven in welke soort industrie of andere bedrijfstak u uw beleggingen belegd wilt hebben. Deze manier van beleggen in niet slechter dan andere manieren van beleggen en ook zal de opbrengst niet minder hoeven te zijn dan als u door middel van aandelen beleggen wilt.

 

Door middel van fondsen beleggen betekend dat u veel minder vaak naar de opbouw van uw winst om hoeft te kijken omdat het allemaal netjes geregeld zal gaan worden. In het geval van aandelen zult u vaker met uw beleggingen bezig moeten zijn omdat aandelen veel dynamischer zijn. In aandelen beleggen betekend immers dat die aandelen iedere dag verhandeld worden op de aandelen beurs en de koers dus ook iedere dag anders zal zijn. Vooral omdat de koers van de aandelen afhankelijk is van de resultaten van een bedrijf kunnen deze aandelen op een dag grote winsten of verliezen opleveren. Ditzelfde is ook goed te merken als u kiest voor in grondstoffen beleggen omdat ook daar de dagelijkse verschillen aardig op kunnen lopen.

 

Kies uw beleggingen dus deels op basis van de tijd die te besteden hebt of die u wilt besteden omdat het nodig kan zijn dat u dagelijks naar uw beleggingen moet kijken en beslissingen moet nemen. Het snel in kunnen spelen op de veranderingen in de koers kan het verschil tussen winst en verlies betekenen en daartoe moet u dan natuurlijk wel in staat zijn. Uw beleggingen kiezen op basis van de beschikbare tijd is dus belangrijk maar dat is het risico dat u loop ook. Er staan u heel veel beleggingsinstrumenten ter beschikking die in sommige gevallen veel winst op kunnen leveren. In grondstoffen beleggen is hierbij niet anders dan door middel van aandelen en u zult moeten bepalen hoeveel risico u wilt nemen. Over het algemeen is het zo dat een groter risico ook meer winst op kan leveren maar dan is geen garantie dat u ook meer winst behaald. Kies uw beleggingen dus op basis van de afweging tussen winst en risico en wees bereid om uw geld te verliezen als u meer risico neemt.

 

Het feit dat u uw geld kunt verliezen is natuurlijk niet leuk maar wel inherent aan het risico dat u neemt. In aandelen beleggen zal minder risico inhouden als u niet voor soms exotische instrumenten kiest maar zonder risico gaat het niet. Als u uw geld gereserveerd het voor andere doeleinden op de korte termijn dan is beleggen eigenlijk geen optie voor u. De kans dat u uw geld verliest is te groot en de kans dat u winst maakt op korte termijn is te klein. Het beleggen door middel van grondstoffen of in fondsen zal daar geen verschil in maken en u kunt dan ook het beste alleen voor beleggingen kiezen als u geen ander direct doel hebt voor uw geld voor de komende paar jaar. In dat geval hoeft u alleen nog maar te kijken of in fondsen beleggen, of aandelen in grondstoffen uw voorkeur heeft en hoeveel risico u bereid bent daarbij te nemen. Zoals u nu immers weet zullen in aandelen, fondsen of grondstoffen beleggen andere mogelijkheden en verplichtingen bieden.