Het beleggen door middel van aandelen wordt door veel beleggers aangegrepen om een mooie cent te verdienen of om kapitaal winstgevender vast te zetten dan op een bank rekening. Ook Engelse aandelen kopen is hier een goede mogelijkheid van omdat dit op één van de grootste aandelen beursen van de wereld gebeurd.

Hoe het kopen van Engelse aandelen tot winst zal kunnen leiden zal voor een belangrijk deel afhangen van het bedrijf waarin u gaat beleggen. Niet alle van de ruim zevenentwintig honderd bedrijven zullen internationaal georiënteerd zijn. Zij zijn dan ook afhankelijk van hun activiteiten op de Engelse markt en zullen daarom beperkt zijn in hun groei en winst mogelijkheden. Daar tegenover staat dan weer het feit dat bedrijven die juist wel op de internationale markten hun inkomsten verwerven bloot staan aan meer invloeden van buitenaf dan puur Engelse aandelen. U kunt zich wel voorstellen dat een bedrijf dat zich op de Europese markt beweegt heel andere invloeden te verduren heeft dan een bedrijf dat zich naast de Europese markt ook op de Aziatische markt en wellicht zelfs de Amerikaanse markt begeeft. Toch is het kopen van Engelse aandelen nog wel steeds een belegging die door veel mensen als een zekere belegging wordt gezien. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat Engelse bedrijven op een andere manier zaken doen dan veel andere bedrijven en daarom het hoofd boven water weten te houden. Daarom is Engelse aandelen kopen dan ook het beleggen op een hele grote beurs waar heel veel bedrijven aan genoteerd zijn.

Zoals bij iedere aandelen beurs het geval is zult u ook op de London Stock Exchange een aandelen index aan kunnen houden als graad meter voor de stand van de beurs en de economie. In dit geval kunt u kiezen voor FTSE aandelen kopen waarbij deze index is opgemaakt van de honderd grootste bedrijven die aan deze beurs genoteerd zijn. De FTSE 100 bestaat dus uit honderd bedrijven van verschillende groottes en de index wordt opgemaakt volgens de gewogen marktwaarde berekening. Hierdoor zullen er bij aandelen van Engelse bedrijven kopen drie fondsen met kop en schouders boven de andere fondsen uitsteken. Hiervan is de internationale bank HSBC wellicht de grootste al moet wel opgemerkt worden dat ook bij Amerikaanse aandelen kopen op de New York Stock Exchange in HSBC aandelen gehandeld kan worden. Ook zijn deze aandelen ook op de beurs van Honk Kong genoteerd en zelfs bij Franse aandelen kopen in Parijs is voor HSBC aandelen kopen Engeland bezoeken niet nodig. Ook Shell aandelen kopen is mogelijk op de Engels aandelen beurs en ook in dit geval zijn de aandelen aan meerdere beursen genoteerd. Natuurlijk kunt u naast de Engelse aandelen kopen van Shell dit ook doen bij het AEX aandelen kopen aan de Amsterdamse beurs en ook aan de beurs van New York zijn de Shell aandelen genoteerd. Bij Dow Jones aandelen kopen kunt u ook beleggen in het derde grote Engelse fonds en dat is die van BP. Deze goedkope Engels aandelen kopen is naast op de Engelse en Amerikaanse aandelen beurs mogelijk op de beurs van Frankfurt waar u ook andere Duitse aandelen kopen kunt.

Naast deze drie grote bedrijven zijn er natuurlijk nog achtennegentig bedrijven die de FTSE100 index compleet maken maar die variëren van een stuk kleiner tot erg klein in vergelijking. Het mag dan ook duidelijk zijn dat vanwege de manier van berekenen van deze Engelse aandelen index, deze bedrijven verhoudingsgewijs veel invloed hebben op de index. Omdat de resultaten van het beleggen in deze bedrijven afhankelijk zijn van de behaalde resultaten op internationaal niveau en daarnaast sterk afhankelijk zijn van olie aandelen kopen, is FTSE aandelen kopen ook sterk afhankelijk van wat er zich op internationaal niveau afspeelt. Deze invloed mag dan weg gewogen worden bepaald, toch zal het verschil in grootte tussen deze drie en de andere bedrijven een sterke invloed hebben. Een methode van Engelse aandelen kopen volgens een index die minder internationale invloed zal hebben is de FTSE250 waarin de tweehonderd vijftig fondsen na de grootste fondsen van de FTSE 100 zijn opgenomen. De Londen Stock Exchange voert naast deze twee indexen ook de FTSE350 index uit met uiteraard de driehonderd vijftig grootste fondsen en dit is een combinatie van de FTSE100 en de FTSE250. Het kopen van Engelse aandelen op de London Stock Exchange is mogelijk sinds 1801 vandaag de dag is het geen volledig zelfstandige beurs meer nadat het in 2007 is gefuseerd met de Italiaanse beurs waardoor ook Italiaanse aandelen kopen mogelijk is. Fusie plannen van de Duitse beurs zijn door de aandeelhouders van de Duitse beurs verijdeld en ook de Euronext Group heeft interesse maar daarover kan met betrekking tot aandelen kopen Engeland geen overeenstemming bereiken over de vestigingsplaats van het hoofdkantoor.

Het feit dat de London Stock Exchange verdere fusies af houdt zorgt er voor dat niet iedere broker of bank de mogelijkheid zal hebben om te handelen op de beurs van Londen. U moet voor Engelse aandelen kopen dan ook goed opletten welke aandelen broker of bank u uitkiest om uw opdrachten uit te voeren. Niet alleen zal de broker of bank van uw keuze de opdrachten tot aankoop of verkoop van de aandelen zelf uit moeten kunnen voeren. Ook wilt u aandelen van Engelse bedrijven kopen kunnen op een manier die u zo min mogelijk tijd kost. Het bepalen van de juiste aankoop en verkoop momenten en het bijhouden van de daarvoor benodigde informatie kost u immers al tijd genoeg. Daarom is het bij Engelse aandelen kopen dan ook goed dat u uw opdrachten online op kunt geven op het moment dat het u uitkomt. De brokers die u op deze website tegen zult komen zullen u deze mogelijkheid bieden en zullen uw opdrachten bovendien vlot uitvoeren tegen concurrerende tarieven. Dit is hoe Engelse aandelen kopen voor u de minste moeite en geld kost waardoor er meer van de gemaakte koerswinst over zal blijven. Dit is natuurlijk waar het bij het beleggen in aandelen allemaal om te doen is en bij goedkope Engelse aandelen kopen kunt u alle hulp gebruiken die u kunt krijgen.