Het beleggen door middel van aandelen is geen hele nieuwe manier van het investeren in een bedrijf waar u verder geen binding mee hebt. Vaak wordt hierbij Amerika gezien als het Mekka van de beleggingswereld en dit is allemaal begonnen toen de mogelijkheid van het kopen van Dow Jones aandelen werd geboden. Dit is tot op de dag van vandaag de belangrijkste aandelenbeurs van Amerika en zal u verschillende beleggingsmogelijkheden bieden.

Dow Jones index aandelen kopen klinkt een stuk eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. U zult vandaag de dag de leuze hebben uit een groot aantal verschillende indexen die allemaal een aantal van de belangrijkste fondsen op een rijtje zetten. Feitelijk is afgezien van het bedrijf zelf, de Dow Jones niets anders dan een lijst van een aantal beursgenoteerde bedrijven die op basis van kenmerken zijn gerangschikt. Aandelen van Dow Jones kopen zou dan ook betrekking kunnen hebben op het aanschaffen van aandelen in het originele bedrijf dat in 1882 is opgericht, ware het niet dat het bedrijf inmiddels is over genomen door CME. Dow Jones aandelen kopen wil echter zeggen dat u aandelen van bedrijven aanschaft die volgens bepaalde kenmerken zijn gerangschikt waardoor u deze eenvoudig met soortgelijke aandelen kunt vergelijken. Van nature is Dow Jones & Company dan ook een bedrijf dat nieuws en financiële informatie verzamelde en aanbood aan de belegger. Doordat alle koersen op een duidelijke manier gerangschikt werden, maakte het voor iedere belegger duidelijk welke kant het met de aandelen op ging en wat de beste momenten voor de aandelen van de bedrijven uit de Dow Jones kopen en verkopen waren.

Vandaag de dag zijn er meerdere indexen waaruit u kunt kiezen, zo is er de S&P 500 index die de vijfhonderd grootste bedrijven van Amerika op een rijtje zet. Ook kunt u bij in plaats van bij het beoordelen van de aandelen Dow Jones volgen, kiezen voor NASDAQ aandelen kopen. De NASDAQ was de eerste elektronische aandelen index terwijl de Dow Jones van meet af aan op papier werd weergegeven. Er zijn nog een ruim aantal opties van aandelen indexen waaruit u kunt kiezen en het is dan ook vooral een kwestie van kijken of van iedere aandelen index Dow Jones de bedrijven of fondsen van uw voorkeur weer geeft. Hierbij zult u door de Dow Jones bij het uitzoeken van een geschikte index meerdere mogelijkheden gegeven worden. U kunt bijvoorbeeld Dow Jones aandelen kopen die weergegeven staan in de Dow Jones Industrial Average. Dit is een index van de dertig grootste industriële bedrijven die op de New York Stock Exchange verhandeld worden. Deze index wordt weergegeven als een gemiddelde van de handel in de aandelen en de winstgevendheid van de aandelen en moet gezien worden als een indicator. Het is bij Dow aandelen kopen dan ook van belang om deze indicator in de gaten te houden maar wel op de juiste waarde te schatten. Amerikaanse Dow Jones aandelen kopen wil immers niet zeggen dat de winstgevendheid van deze indicator afhankelijk is maar van alle andere factoren samen die de winstgevendheid van aandelen voor ieder bedrijf afzonderlijk bepalen.

Omdat echter de factoren die de winstgevendheid van aandelen in een bedrijf bepalen ook grotendeels van toepassing zullen zijn op andere bedrijven in dezelfde sector, is bij het opstellen van een nieuwe aandelen index Dow Jones overgegaan van het op een rijtje zetten van soortgelijke bedrijven. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Dow Jones Real Estate indexen, dit zijn een aantal indexen die bedrijven op een rijtje zetten die zich met onroerend goed bezig houden en die daardoor eenvoudig met elkaar te vergelijken zijn. Hierdoor zal Dow Jones aandelen kopen betekenen dat u eenvoudig het ene bedrijf met het andere bedrijf kunt vergelijken en zo de voor u beste optie kunt kiezen. Omdat een index dus eigenlijk niets anders is dan een lijst van bedrijven die aan de beurs genoteerd zijn, is er dus geen grens aan het aantal indexen dat opgesteld kan worden. Dit is dan ook goed te zien als u zich verdiept in aandelen van Dow Jones kopen omdat het lijstje bijna eindeloos is. U moet deze indexen dan ook voornamelijk zien als hulpmiddel om de juiste bedrijven te vinden om in te investeren. Het door middel van de indexen van de Dow Jones kopen van aandelen is een manier van beleggen die niet weg neemt dat u goed op moet letten welke aandelen broker of bank u uw opdrachten uit laat voeren. Dit komt omdat Dow Jones aandelen kopen betekend dat u aandelen op de New York Stock Exchange aan schaft en daar moet u een goede en vooral betrouwbare bemiddelaar voor hebben.

Een bemiddelaar zoals een broker of een bank zult u nodig hebben omdat op de beurs alleen grote beleggers, banken en brokers actief zijn en particulieren hier geen directe toegang hebben. Dow Jones index aandelen en ook buitenlandse aandelen kopen betekend bovendien dat dit onder andere op de beurs van New York zal gebeuren. Dit heeft weer als gevolg dat niet iedere Nederlandse aanbieder zonder meer toegang zal hebben tot de beurs. Het is hierom belangrijk dat een bank of broker voldoende ervaring heeft met het handelen op de Amerikaanse beursen en bij het verhandelen van aandelen Dow Jones indexen aan kan houden. Het is dus vooral zaak dat de broker of de bank van uw keuze de kennis en de ervaring in huis heeft om uw opdrachten vlot en adequaat uit te voeren. Net als bij andere aandelen indexen is ook bij Dow Jones aandelen kopen snelheid van handelen van groot belang om de beste beleggingsresultaten te behalen. De koersen zullen continue veranderen en de winsten zijn daarvan afhankelijk en daarom is dit hoe aandelen kopen erg aan ieder moment gebonden is. Bij Dow aandelen kopen is dit niet anders dan bijvoorbeeld bij EAX aandelen kopen al zal bij deze laatste uw opdracht wellicht sneller verwerkt worden omdat het op de Amsterdamse aandelen beurs zal gebeuren. Omdat in Amerika natuurlijk een groot aantal hele grote maar ook erg interessante bedrijven op de beurs genoteerd zijn is Amerikaanse Dow Jones aandelen kopen een heel interessante manier van beleggen.