Sommige bedrijven die op de Amsterdamse beurs genoteerd staan hebben een veel minder lange historie omdat zij zich met modernere zaken bezig houden. ZIGGO aandelen kopen is hier een goed voorbeeld van omdat dit bedrijf de grootste aanbieder is van kabeltelevisie en breedband internet verbindingen.

Bij het aandelen kopen is beleggen in het ZIGGO bedrijf pas sinds 2012 mogelijk toen het bedrijf na vier jaar te hebben bestaan een beurs notering kreeg. In 2008 was het fusie proces afgerond dat een einde bracht aan een aantal zelfstandige kabel bedrijven. Veel van deze bedrijven waren gestart als aanbieder van kabel televisie en later ook internet via de kabel door energie bedrijven. Doordat energie bedrijven steeds meer fuseerden groeiden ook de kabel bedrijven en dit legde de basis voor investeren in ZIGGO zoals we dat nu kennen. Het markt aandeel van ZIGGO is behoorlijk te nomen, ruim twee miljoen huishoudens hebben televisie van ZIGGO, ruim anderhalf miljoen huishoudens een breedband internet verbinding en bijna anderhalf miljoen een telefoon aansluiting. Vandaar ook dat de uiteindelijke fusie waardoor u nu ZIGGO aandelen kopen kunt eerst goedgekeurd moest worden door de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Uiteindelijk is de fusie van @home, het vroegere Essent Kabelcom, Casema en Multikabel tot stand gebracht doordat twee beleggingsmaatschappijen de onderdelen afzonderlijk opkochten en samen voegden. Voor de abonnees veranderde er hoegenaamd niets en dat kunt u als nadeel aanmerken omdat de verwachtte schaalvergroting niet tot lager tarieven leidden. Wel kunt u dus aandelen ZIGGO kopen en ook al is het een jong bedrijf, er is wel degelijk winst mee te maken.

De voorgangers van ZIGGO zijn dus @home, Multikabel en Casema waarvan de eerste een verzameling van kleinere kabel bedrijven was, Multikabel een apart kabelbedrijf en Casema door de Nederlandse omroepen werd opgericht. Dat ZIGGO aandelen kopen mogelijk zou worden zagen sommige mensen al bij het uitvinden van de centrale antenne systemen aankomen. Veel centrale antenne systemen in het westen van het land maakten gebruik van het principe van schaalvergroting en bij de samen voeging tot Casema in 1970 ging dit door. Aandelen van ZIGGO kopen is ook een belegging is in kabel bedrijven die vaak op lokaal of regionaal zijn begonnen. Multikabel was sinds de oprichting actief in het Noord Holland en had een dochter bedrijf QuickNet dat het internet en de klantenservice voor haar rekening nam. Voor de ZIGGO aandelen AMX index raadplegen is nu mogelijk maar de voorloper @home is daar nooit te vinden geweest. Na UPC was het tot 2007 bekend staande Essen Kabelcom de grootste aanbieder van kabel televisie, telefoon en internet in het noorden, oosten en zuiden van het land. Zoals ZIGGO aandelen kopen mogelijk is geworden door de bundeling van een aantal kabel bedrijven is ook Essent Kabelcom tot stand gekomen door de fusies van energie bedrijven tot Essent. Met de intentie van Essent om het kabel bedrijf de verkopen mocht de naam Essent Kabelcom niet meer gebruikt worden en werd de naam @ home ingevoerd. Nu goedkope aandelen ZIGGO kopen wil dus zeggen dat u belegd een zeer grote aanbieder die in geheel Nederland actief is.

Het samen gaan van drie bedrijven die in handen waren van buitenlandse Private Equity ondernemingen ging niet van een leien dakje. Vooral in het begin waren er veel klachten over de kwaliteit van de dienstverlening en daar heeft het bedrijf hard aan gewerkt. Het was een verstandige keuze van het bedrijf om ZIGGO aandelen kopen pas voor het publiek open te stellen nadat de problemen opgelost waren. Omdat er drie bedrijven samen gegaan waren zijn er ook drie structuren samen te voegen en had de bedrijfsleiding moeite om alle processen op elkaar af te stemmen en deze te stoomlijnen. Investeren in ZIGGO was voor andere deelnemers dus niet interessant voordat het bedrijf op een goede manier werkte. Dit is ook goed te zien aan de resultaten die ZIGGO wist te behalen in de afgelopen vijf jaar. Ofschoon de omzet wel met bijna vijftig procent is toegenomen was aandelen ZIGGO kopen nog geen optie omdat er alleen maar verlies gemaakt werd. Inmiddels is dit verlies omgebogen in een winst in 2011 en was het dus een interessante mogelijkheid voor beleggers. Daarom werd besloten om ZIGGO aandelen kopen ook voor het grote publiek mogelijk te maken en is heeft bedrijf in 2012 een notering op de Amsterdamse aandelen beurs gekregen. Er is hierbij gekozen om vijfentwintig procent van de aandelen Free Float aan te bieden terwijl en is de rest in handen van de investeerders waardoor beleggen in het ZIGGO bedrijf beperkte mogelijkheden biedt.

Omdat u het bedrijf pas kort bij het AMX aandelen kopen aan zult treffen is de handel natuurlijk nog enigszins beperkt te noemen. Het is dan ook moeilijk in te schatten of u daadwerkelijk goedkope aandelen ZIGGO kopen kunt of dat de koers op een nominaal niveau beland is. Veel zal afhangen van de resultaten die in 2012 en de jaren daarna zijn behaald en of het bestuur er in is geslaagd om het bedrijf tot een echte eenheid om te vormen. In ieder geval zult u natuurlijk altijd op moeten letten bij ZIGGO aandelen kopen of u niet toevallig een prijs betaald die aan de hoge kant is. Hiervoor is het belangrijk om goed te kijken naar het prijs verloop sinds het aandeel aan de Amsterdamse aandelen beurs is genoteerd. Natuurlijk is aandelen van ZIGGO kopen hierdoor een kwestie van koffiedik kijken en dat is natuurlijk ook hoe aandelen kopen de charme op zal leveren die het heeft. U kunt hierbij af gaan op uw eigen kennis en kunde, of u maakt gebruik van de aandelen broker of bank die u inhuurt om uw opdrachten van ZIGGO aandelen kopen of verkopen uit te voeren. Goed kijken welke aandelen broker of bank u kiest is ook belangrijk om betrouwbaar advies te krijgen want ook dat is een goede manier om de juiste handelingen te bepalen. Voor ZIGGO aandelen AMX index raadplegen is in ieder geval een heel erg goed begin bij het bepalen of uw beleggingen de winst op gaan leveren waar u op wacht.