Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat biologisch of natuurlijk voedsel een betere keuze is dan andere soorten die vooral voor de massa productie zijn ontwikkeld. Vaak worden deze soorten met alternatieve bedrijfsvoering in verband gebracht en niet snel met grote beursgenoteerde bedrijven. Wessanen aandelen kopen is duidelijk een uitzondering op deze regel met meerdere merken.

Als u bij het aandelen kopen voor een aandeel Wessanen kopen kiest dan belegd u in een bedrijf dat het haar missie heeft gemaakt van hun organische merken voedsel de meest gewilde in Europa te maken. Dit klinkt nogal als een grote opgave omdat vertrouwde en veelal veel groter merken een sterke naamsbekendheid hebben opgebouwd door de vele jaren heen dat zijn bestaan. Toch is de keuze voor biologische en natuurlijke merken van Wessanen niet zo heel erg vreemd omdat er bewezen data ten grondslag liggen aan de bewering dat deze soorten voedsel gezonder zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat aandelen Wessanen kopen ook een betere belegging is dan andere AMX of AEX aandelen kopen. Sterker nog, de laatste jaren zijn de prestaties van het bedrijf ver onder de maat geweest en dat heeft haar weerslag gehad in de koers waarvoor de aandelen verhandeld worden. Vandaar ook dat het nu een veel betere tijd is voor goedkoop aandelen Wessanen kopen dan pak ‘m beet tien jaar geleden. Toch is het huidige management had bezig om het bedrijf weer solide en winstgevend te maken. Wat ons betreft is dat niet alleen hard nodig maar het zou ook jammer zijn van de jaren lange historie als de mogelijkheid van Wessanen aandelen kopen ten einde zou komen.

De geschiedenis van Wessanen gaat tweehonderd vijftig jaar terug naar het jaar 1765 toen Adriaan Wessanen en Dirk Laan samen een handel in mosterd, kanarie- en andere zaden opzetten. Dat Adriaan Wessanen als investering het zaden handel idee van Dirk Laan uit zocht was niet toevallig omdat de heren neven waren. Toen Adriaan in 1789 het bedrijf verliet bleef de naam Wessanen gehandhaafd en de werkzaamheden van het bedrijf werden uitgebreid nadat Nederland begin negentiende eeuw haar vrijheid had herwonnen. Van Wessanen aandelen kopen was op dat moment nog geen sprake omdat het bedrijf pas in 1959 op de Amsterdamse aandelen beurs genoteerd werd alwaar u het nu bij AMX aandelen kopen kunt vinden. Wel werd naast het handelen in tarwe, haver, gort en tuinzaden ook de handel in Java rijst die door de Nederlandsche Handels Maatschappij werd aangevoerd. Beleggen in Wessanen was voor veel mensen niet weggelegd maar andersom belegde Wessanen wel in veel nieuwe activiteiten. Tegen het midden van de negentiende eeuw werden diverse molens aangekocht en begon Wessanen zich met het pellen van gort en rijst bezig te houden naast nieuwe activiteiten als het maken van cacao en margarine. In 1865 waren er honderd mensen in dienst van de bedrijven van het familie bedrijf waarin u nu aandelen Wessanen kopen kunt. In het begin van de twintigste eeuw werd de graan en zaad handel opgeheven en concentreerde Wessanen zich op industriële activiteiten en dat is hoe aandelen Wessanen kopen ook nu nog bekend is.

De rijst pellerij had te lijden van de grondstoffen schaarste na de eerste wereld oorlog en andere activiteiten werden opgezet waaronder bonen, tapioca en havermout. Ook werden activiteiten in lijnolie en veevoeder opgezet waardoor Wessanen aandelen kopen later bekend zou worden. Deze handel had te leiden van de grondstoffen schaarste tijdens de tweede wereld oorlog en de opkomst van wetenschappelijk samen gestelde veevoeders. In 1955 werd een melkproduct van melkvreemde vetten op de markt gebracht voor kalveren en dit leidde tot een Europese doorbraak met de eerste buitenlandse vestigingen. Aandelen Wessanen kopen werd steeds meer een belegging in de veevoeder industrie en het bedrijf floreerde. Veel overnames van zelfs slachterijen volgden tot eind jaren zeventig de hele vee en vlees tak van de hand gedaan werd en men zich op consumenten producten begon toe te leggen. Tussen 1972 en 2003 werd Wessanen kopen een belegging in een bedrijf dat meer dan twintig overnames deed op het gebied van voedingsmiddelen bedrijven. In 1993 werd het bedrijf zelfs gefuseerd met destilleerder Bols maar dit mislukte en Bols werd vijf jaar later weer verkocht. Dit is ook de periode waarin Wessanen aandelen kopen problemen begon op te leveren doordat het management faalde om een deugdelijk beleid te voeren. Veel bestuurswisselingen volgden en vandaag de dag heeft het management de visie duidelijk aangescherpt. Beleggen in Wessanen is nu een belegging in een bedrijf dat in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk tal van biologische producten op de markt brengt.

Een aantal van deze producten wordt in eigen fabrieken vervaardigd en ook heeft het een aantal Nederlandse franchiseketens om de producten te verkopen. Hiertoe heeft het bedrijf ongeveer tweeduizend man in dienst die de afgelopen drie jaar een omzet van zevenhonderd miljoen realiseerden. Dit is aanmerkelijk minder dat de anderhalf miljard van daarvoor en dit heeft te maken met een management wisseling waar u bij Wessanen aandelen kopen van moet gaan profiteren. De verwachte winst is ondanks de reorganisatie die doorgevoerd wordt nog niet behaald maar de voortekenen zijn gunstig. Toch is dit hoe aandelen Wessanen kopen weer een winstgevende belegging zal moeten worden volgens het nieuwe bestuur. Het uitblijven van goede resultaten zorgt er natuurlijk wel voor dat beleggers een afwachtende houding aan hebben genomen. Het is uiteraard de hoop dat het nieuwe management met hun ruime ervaring het bedrijf weer over de moeilijke tijd heen kan helpen. Tot die tijd lijkt goedkoop aandelen Wessanen kopen goed mogelijk te zijn en er zullen dan ook ongetwijfeld beleggers zijn die dit doen. Wel is dit natuurlijk een onzekere belegging omdat er zich nog geen tekenen van herstel aan dienen. Wessanen aandelen kopen is natuurlijk altijd onzeker omdat het een beleggin is waarbij u vooraf geen garantie krijgt maar dat is natuurlijk wel hoe aandelen kopen interessant is. Het lijkt er dan ook op dat Wessanen als investering dan ook onzeker is maar als u het nieuwe bestuur vertrouwd op hun ervaring is het zeker het overwegen waard.