Het beleggen in onroerend goed is jarenlang een toonbeeld geweest van zekerheid bij het beleggen. Toch zit ut er echter niet op te wachten om ook als huurbaas te fungeren en daarom is het goed om dit uit te kunnen besteden. Bij Wereldhave aandelen kopen is dit mogelijk en bovendien profiteert u van belangrijke schaalvoordelen.
Een aandeel Wereldhave kopen zal betekenen dat u niet direct in vastgoed belegd maar dat u een aandeel van een bedrijf koopt dat haar beleggingen in vastgoed heeft en vastgoed beheerd. Hiervoor wordt voor een deel alleen belegd in vastgoed en wordt voor een ander deel ook vastgoed ontwikkeld. Dit is een belangrijk verschil met bijvoorbeeld VastNed Retail aandelen kopen waarbij het voornamelijk zal gaan over beleggingen in vastgoed en niet over ontwikkelingen. Investeren in vastgoed via Wereldhave is echter wel een interessante belegging omdat het bedrijf door haar lange ervaring en lokale kennis mooie resultaten weet te behalen. Toch is de huidige structuur waarmee het bedrijf werkt niet altijd dezelfde geweest, vanaf het ontstaan in 1930 tot de jaren zestig werden voornamelijk woonhuizen in Rotterdam gebouwd en geëxploiteerd. Wereldhave aandelen kopen is sinds het begin van de jaren zestig steeds meer een belegging geworden in ander onroerend goed in andere delen van Nederland. De activiteiten breiden zich steeds verder uit richting het beleggen van onroerend goed en ook steeds meer richting kantoren en winkel ruimte. Daarom werd bij aandelen Wereldhave kopen de bedrijfsstructuur in 1972 omgezet van een exploitatie maatschappij naar een belegging maatschappij.
De lange historie van het bedrijf zorgt er dus voor dat het bedrijf zeer veel ervaring heeft op het gebied van vastgoed. Al snel was voor het management van Wereldhave de noodzak duidelijk om hiervoor extern kapitaal aan te trekken. Wereldhave aandelen kopen is daarom ook al vanaf 1946 mogelijk toen het bedrijf op de Amsterdamse aandelen beurs genoteerd werd. Het bijzondere hierbij is dat de aandelen van het bedrijf altijd voor honderd procent Free Float zijn geweest. Dit is een belangrijk gegeven omdat dit inhoud dat de financiële situatie van het bedrijf erg gezond is en er een hoog dividend uitgekeerd kan worden. Dit is dan ook hoe aandelen Wereldhave kopen een erg interessante belegging is voor beleggers die voor de vastgoed sector kiezen. Omdat Wereldhave zowel investeert als ook exploiteert zijn belangrijke synergie en schaalvoordelen te behalen die een belangrijke bijdrage leveren aan het resultaat. Natuurlijk is het beleggen in vastgoed niet iets dat aalleen aan Nederland is voorbehouden omdat ook in andere landen veel vastgoed wordt ontwikkeld. In 1975 werd de eerste stap over de grens gemaakt met de aankoop van een object in Frankrijk en België volgde een jaar later. Het bijzondere aan de Belgische investeringen is dat Wereldhave aandelen kopen betekend dat er twee derde van de aandelen in handen is van Wereldhave en de rest op de Belgische Euronext aandelen beurs is genoteerd. Weer een jaar later werd de Duitse markt betreden maar deze beleggingen werden in de jaren negentig verkocht. In 1978 waren de aandelen vastgoed ook goed voor beleggingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
De investeringen in het Verenigd Koninkrijk kregen in 1988 een belangrijke impuls met de overname van een Britse belegging maatschappij en in 2008 werd het belang in de Verenigde Staten uitgebreid met een investering op een derde locatie. Wereldhave aandelen kopen werd ondertussen nog interessanter door een aankoop in Finland in 2002 waardoor het bedrijf nu in zes Europese landen en de Verenigde Staten actief is. Omdat Wereldhave alle activiteiten in eigen beheer doet werken er ruim tweehonderd mensen wereldwijd waarvan driekwart in het buitenland. Het beleggen in vastgoed is een interessante beleggin en dit is goed te zien aan de cijfers die behaald worden. De afgelopen vijf jaar is de omzet met een kwart toegenomen alleen is over deze periode genomen de winst wel beduidend lager geworden. Dat een aandeel Wereldhave kopen u nu minder opbrengt dat vijf jaar geleden heeft alles te maken met de internationale financiële crisis. In 2008 werd een beduidend lager resultaat behaald en in 2009 zelf een verlies, door adequaat ingrijpen door het management is het tij nu gekeerd en wordt er weer winst gemaakt. Dit is ook goed te zien aan de koers waarvoor u Wereldhave aandelen kopen kunt omdat ook die sterk op en neer gaat. Hierdoor kunt u wel interessante korte termijn beleggingen halen al moet u natuurlijk wel opletten welke aandelen broker of bank u de opdrachten voor aandelen Wereldhave kopen of verkopen uit laat voeren want snelheid van handelen is geboden.
Zoals gezegd is het aandeel sinds 1946 aan de Amsterdamse aandelen beurs genoteerd en vanaf 2003 kunt u het bij AMX aandelen kopen vinden. Tussen 2008 en 2011 werd het aandeel in de EAX index opgenomen en kreeg Wereldhave aandelen kopen hierdoor veel belangstelling. Toch ging ondanks de extra belangstelling van AEX aandelen kopen de koers verder naar beneden door de invloed van de internationale crisis. Nu het aandeel weer in de AMX index is opgenomen en de resultaten stabieler zijn likt de koers echter weer aan te trekken. Het feit dat ook de economie teken van herstel vertoont is hoe aandelen Wereldhave kopen weer de goede belegging wordt die het in het verleden ook is geweest. Dit is natuurlijk belangrijk omdat u natuurlijk een aardig bedrag investeert in een fonds waar u weinig invloed op heeft. Natuurlijk is dit inherent aan het investeren in vastgoed via Wereldhave of ieder ander vastgoed gerelateerd fonds, maar toch wilt u zo min mogelijk risico nemen. Het is dan ook belangrijk om goed en betrouwbaar advies in te winnen als u zelf onvoldoende zicht hebt op de financiële risico’s. Alleen daarom al is bij Wereldhave aandelen kopen het advies van uw eigen broker of bank onmisbaar. Omdat u uw handelingen via uw broker of bank uit laat voeren zullen zij u ook voorzien van goed en onderbouwd advies. Op die manier kunnen aandelen vastgoed voor u de winst opleveren waar u bij het beleggen naar op zoek bent.