Jarenlang is het beleggen in onroerend goed een voorbeeld geweest van een waardevaste belegging. De bedrijven die deze beleggingen aanbieden bieden ook vaak beleggingsmogelijkheden en VastNed Retail aandelen kopen is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf belegd is winkelvastgoed van een hoge kwaliteit en door middel van de aandelen van dit bedrijf kunt u hiervan mee profiteren.
Hoe VastNed aandelen kopen dus voor een mooie beleggingswinst kan zorgen is dus niet door zelf deel te nemen in vastgod investeringen maar puur door te investeren in het bedrijf door middel van het kopen en verkopen van aandelen. Dis een verschil met sommige andere bedrijven die ook de mogelijkheid bieden om te beleggen in hun portfolio via speciaal daarvoor aangeboden diensten en producten. Dit is een duidelijk verschil met bijvoorbeeld Eurocom aandelen kopen waarbij u ook kunt beleggen in het vastgoed zelf en niet alleen in het bedrijf. Toch zult u bij aandelen VastNed Retail kopen wel vergelijkingen kunnen trekken met Eurocom en ook het management van VastNed Retail ziet Eurocom als een vergelijkbaar bedrijf. Ditzelfde geld overigens ook als u kiest voor Wereldhave aandelen kopen dat ook als vergelijkbaar bedrijf wordt gezien. Nu heeft het VastNed Retail aandelen kopen natuurlijk niet zo heel veel zin om alleen maar naar andere bedrijven te kijken. Het gaat immers over de prestaties van het bedrijf waarin u belegd en niet over de prestaties van ander bedrijven. Toch worden andere bedrijven vaak als Benchmark gebruikt om de eigen prestaties mee te vergelijken en voor u als belegger is bij VastNed aandelen kopen een zekere vergelijking dan ook op haar plaats om te kijken of de prestaties daadwerkelijk goed zijn.
Het bedrijf VastNed Retail is opgericht in 1986 met als doel het beleggen in winkel centra en High-Street winkelruimte met de focus op de huurders en duurzame ontwikkeling. VastNed Retail aandelen kopen betekend een belegging in een bedrijf dat haar portefeuille langzaam aan heeft uitgebreid met nieuwe aankopen op belangrijke locaties en ook deelnemingen in nieuwe ontwikkelingen. In 1995 was het bedrijf zo ver gegroeid dat een autonome groei niet de enige optie voor uitbreiding was. Investeren in VastNed vastgoed kreeg op dat moment een nieuwe impuls door de fusie mes beleggingsmaatschappij Vaste Waarde. Hierdoor wijzigde ook de naam van het bedrijf in VastNed Retail en gezamenlijk werd aan de uitbreiding van de portefeuille gewerkt. Voor u als belegger werd aandelen van VastNed Retail kopen mogelijk met de beursgang in 2003. Hierdoor kon u bij MX aandelen kopen ook voor VastNed Retail kiezen en mee profiteren van het succesvolle beleid van het bedrijf. Door de herschikkingen van de indexen op de Amsterdamse aandelen beursen werd het bedrijf tussen 2007 en 2008 kortstondig opgenomen bij ASCX aandelen kopen maar keerde het uiteindelijk terug in de AMX index. De verkoop van een deel van het bedrijf 2011 leverde een vermogen op van twee komma drie miljard euro wardoor VastNed Retail aandelen kopen een extra waarde kreeg. Dochter maatschappij VastNed Offices / Industrial is nu een onderdeel van Nieuwe Steen aandelen kopen en vastgoed aandelen kopen is daardoor op meerdere fronten een interessante belegging.
De vastgoed portefeuille van VastNed Retail is dus hoofdzakelijk gevuld met winkel vastgoed van top kwaliteit. Dit is gedaan in meerdere markten van Europa en in Turkije waarbij ruim een derde van de investeringen in Nederland is gedaan. Door de verdeling van de investeringen is VastNed Retail aandelen kopen een belegging in meerdere sterke markten van Europa. Hierdoor kunt u maximaal profiteren van de mogelijkheden die er zijn en zullen de resultaten ook van meerdere markten afhankelijk zijn. Bijna een kwart van de beleggingen zijn in Frankrijk gedaan en aandelen VastNed Retail kopen betekend dat bijna een vijfde van de beleggingen zich in Spanje bevinden en een even groot deel in België. Turkije met vijf procent en Portugal met één procent zijn nieuwe markten waar vooralsnog voorzichtig mee wordt omgesprongen. De laatste jaren wordt jaarlijks een omzet behaald van ongeveer twee miljard euro en dat maakt VastNed aandelen kopen bij een winst van ongeveer honderd miljoen euro een interessante belegging. Van de ruim honderd medewerkers van het bedrijf werken veertig procent in Nederland en de rest in de vestigingen in het buitenland. De beleggingsportefeuille van ruim twee miljard in 2012 bevatte vijfhonderd negenendertig objecten waardoor VastNed Retail aandelen kopen een zeergespreide beleggin is. In ieder geval is het zo dat de objecten vrijwel altijd bezet zijn en dit is te danken aan de keuze voor High-Street objecten waar goede huurders op af komen. Dit zorgt er voor dat investeren in VastNed vastgoed een goede return op uw beleggingen kan geven.
Natuurlijk zal het resultaat van uw beleggingen volledig afhankelijk zijn van de economische situatie en de internationale financiële crisis heeft natuurlijk niet meegeholpen om de resultaten te verbeteren. De koers waarvoor u VastNed Retail aandelen kopen kunt is door de crisis dan ook een stuk lager geworden. Dit is natuurlijk goed nieuws als u in wilt stappen maar minder goed als u nog oudere aandelen in uw bezit hebt. Door het enigszins grillige verloop van de aandelen koers zullen winsten op de korte termijn mogelijk zijn. Wel moet u dan bij aandelen van VastNed kopen goed opletten welke aandelen broker of bank u de beleggingsopdrachten uit laat voeren. De kosten die u voor de transacties in rekening gebracht krijgt zullen immers de winst die u per aandeel behaald deels opsouperen. Doch het maken van een goede keuze is hoe VastNed aandelen kopen u toch mooie resultaten op kan leveren. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd, er blijft immers altijd de behoefte om te winkelen en ook zullen winkels in High-Street locaties altijd business behouden. Dit is dan ook bij VastNed Retail aandelen kopen de belangrijkste motivatie om juist voor deze aandelen te kiezen en niet voor andere goedkope aandelen. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat andere vastgoed beleggingen niet voldoende resultaat op kunnen leveren. Wat immers altijd voor vastgoed heeft geteld zal ook bij vastgoed aandelen kopen niet anders zijn en dat is dat vastgoed een behoorlijk zekere belegging is en zal blijven.