Moderne tijden vragen om moderne oplossingen en als die goed aan slaan dan kan het erg hard gaan met een bedrijf, wie alleen hoog vliegt kan ook ver vallen. Een goed voorbeeld hiervan is TomTom aandelen kopen waarmee in de beginjaren erg veel geld verdiend kon worden maar waaraan u ook erg veel geld kon verliezen.
Een aandeel van TomTom kopen was voor veel beleggers bij de beursgang een belegging in de digitale toekomst. De beleggers die de eerste twee en een half jaar in dit Nederlandse bedrijf hebben belegd zullen ook gouden bergen hebben beklommen. Zoals helaas zo vaak het geval is komt hoogmoed voor de val en doordat te veel werd betaald voor de overname van het Nederlandse TeleAtlas, dat u overigens bij de Duitse aandelen kopen kon, is de koers van de aandelen drastisch omlaag gegaan. Dit is dan ook hoe TomTom kopen vandaag de dag voor een veel lager bedrag kan dan in de eerste jaren na de beursgang. Toch wil dit niet zeggen dat er geen mooie beleggingsresultaten mogelijk zijn met het beleggen in deze aandelen en dat is natuurlijk ook hoe aandelen kopen bedoeld is. Toch is TomTom aandelen kopen niet meer wat het geweest is, waar men in de begin jaren bij EAX aandelen kopen kon beleggen in dit Nederlandse bedrijf zal men dit nu bij de AMX index moeten doen. Voor de te behalen winsten zal dit wellicht niet zo heel veel uitmaken maar in de AMX aandelen TomTom kopen zal betekenen dat het aandeel nu eenmaal minder belangstelling krijgt.
Dit is een nadeel dat u bij AMX aandelen kopen moet incalculeren, omdat de fondsen over het algemeen een stuk kleiner zijn en de meeste aandacht aan de EAX index gegeven wordt, blijven de aandelen uit de AMX index iets onderbelicht. Dit is onterecht want bijvoorbeeld TomTom aandelen kopen is wel degelijk een interessante belegging. TomTom is de grootste fabrikant van navigatie systemen in Europa en wereldwijd is het een van marktleiders. Vandaag de dag is de merknaam TomTom synoniem aan het woord navigatie systeem maar toch is dit niet hoe het allemaal begonnen is. Aandelen TomTom kopen is pas sinds 2005 mogelijk maar het bedrijf bestaat al sinds 1991 toen het bedrijf door Peter Frans Pauwels en Pieter Geelen is opgericht. Beiden net afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam richten zij het bedrijf Palmtop op dat applicaties ontwikkelde voor de eerste generatie Handheld computers. Anders dan met goedkope aandelen TomTom kopen het geval is waren de eerste producten voornamelijk voor zakelijk gebruik bedoeld maar ook vanuit de particuliere markt bestond belangstelling. Het aanbod aan producten breide zich de jaren daarna uit en in 2001 werd het eerste mobiele auto navigatie systeem, de TomTom Navigator, uitgebracht. Dit werd een doorslaand succes en het is de basis voor TomTom aandelen kopen zoals wij dat vandaag de dag kennen. De jaren daarna volgden de ontwikkelingen snel op, er werden een aantal experts in dienst genomen die de producten van TomTom aan de man en vrouw gingen brengen waardoor bij de beursgang online TomTom kopen een echter rage werd. De ruim vijfendertig honderd werknemers van TomTom zijn actief vanuit elf kantoren in zes landen.
Het feit dat TomTom een notering kreeg op de Amsterdamse aandelen beurs was een groot succes voor het bedrijf. Met het opgehaalde geld konden overnames worden gedaan waardoor de volledige ontwikkeling van de producten in eigen huis gedaan kon worden. Toch werden voor TomTom aandelen kopen de overnames ook bijna de ondergang toen TomTom in 2007 op moest bieden tegen de Amerikaanse concurrent Garmin bij de overname van TeleAtlas. Dit laatste bedrijf is in 1984 opgericht door Tom van Rijn en specialiseerde zich in geografische databanken waarin het een van de marktleiders is in de wereld. Omdat TomTom op moest bieden tegen het veel grotere Garmin werd dit voor TomTom kopen bijna de ondergang. Er werd veel te veel betaald en een jaar later moest ruim een miljard aan Goodwill afgeboekt worden dat leidde tot een verlies van bijna negenhonderd miljoen in 2008. Dit was een direct gevolg van het feit dat het aandeel een koersval van vijfennegentig procent tussen november 2007 en februari 2008 maakte. Daardoor werden beleggers binnen enkele maanden bij aandelen TomTom kopen geconfronteerd met een veel lagere koers waardoor de eerder aangekocht aandelen bijna onverkoopbaar werden. Het zal geen verdere uitleg behoeven dat dit voor beleggers een grote schok was en TomTom aandelen kopen bijna tot een halt kwam. Het feit dat de koers nu al een aantal jaren op dit veel lagere niveau staat wil overigens niet zeggen dat AMX aandelen TomTom kopen momenteel een slechte belegging is.
Er zijn ook bij de lagere koers van de aandelen wel degelijk resultaten te behalen al moet u wel opletten welke aandelen broker of bank u uw beleggingsopdrachten uit laat voeren. Bij TomTom aandelen kopen worden immers kosten in rekening gebracht voor iedere transactie die u uit laat voeren. Deze transactie kosten zullen opgebracht moeten worden door de winst die u met uw beleggingen behaald dus het is belangrijk om deze zo laag mogelijk te maken. Daarom kiezen veel beleggers ook voor online TomTom kopen omdat de transactie kosten hierbij meestal het laagste zijn. Naast lagere te betalen transactie kosten kunt u bij het online kopen van aandelen ook veel flexibeler werken. U kunt op ieder moment van de dag of nacht uw beleggingsopdrachten doorgeven waardoor u maximaal kunt profiteren van relatief kleine koers verschillen. Hierdoor kan het goed zijn dat vandaag goedkope aandelen TomTom kopen u morgen al een aardig resultaat op zal leveren. Omdat de aandelen een zeer lage prijs hebben zal het wel betekenen dat u in groter aantallen aandelen handelt en daar zitten wel soms hogere transactie kosten verbonden. Bij TomTom aandelen kopen is het dan ook goed om te kijken naar alle voorwarden die brokers en banken aan het uitvoeren van trasacties stellen en kostenstructuur. Dit geld overigens ook voor aandelen transacties die u met andere aandelen uit laat voeren en niet alleen voor deze aandelen. Toch zijn het vooral de lage prijs en de beperkte fluctuaties hoe TomTom kopen u mooie winsten op kan leveren.