Het beleggen in vastgoed wordt vaak gekenmerkt als een belegging die staat als een huis. Bij Nieuwe Steen aandelen kopen zult u echter niet direct beleggen in vastgoed maar juist in een bedrijf dat in vastgoed belegd. Toch was dit in de beginjaren anders omdat het als beleggingsbedrijf is begonnen maar de focus al snel werd verlegd.

Nieuwe Steen Invest aandelen kopen is dus een belegging in een bedrijf dat zich specialiseert in het beleggen in onroerend goed. Het is een relatief jong bedrijf dat haar hoofdvestiging sinds de oprichting in 1993 in Hoofddorp heeft. In de beginjaren legde Nieuwe Steen Investments ofwel NSI zich voornamelijk toe op extern fondsmanagement waarvoor het twee jaar na de oprichting een vergunning van de Nederlandse Bank had gekregen. Drie jaar later, in 1998, wordt aandelen NSI kopen mogelijk voor iedere belegger met de notering aan de Amsterdamse effecten beurs. Bij de oprichting van de ASCX index werden de aandelen hierin opgenomen, natuurlijk was ASCX aandelen kopen een stuk minder interessant voor beleggers. Anders dan bij AEX aandelen kopen is de ASCX index immers opgemaakt uit veel kleinere bedrijven met een lagere kapitalisatie waarde. Voor beleggers die kozen voor Nieuwe Steen aandelen kopen was het dan ook goed nieuws dat met de overname van NSI management B.V., het bedrijf in 2002 voor een koerswijziging koos. Het bedrijf ging zich meer toeleggen op intern fondsmanagement en de vastgoed portefeuille begon te groeien. Twee jaar later was investeren in NSI een goede belegging gebleken toen de vastgoed portefeuille de mijlpaal van één miljard euro bereikte.

De investeringen bleven hierna door gaan al bleef het management aan de doelstellingen sleutelen. In 2006 werd de woningbouw portefeuille in de uitverkoop gedaan en dat werd niet door alle beleggers gewaardeerd. Aandelen Nieuwe Steen kopen werd hierdoor tijdelijk goedkoper omdat de koers een kleine dip maakte. Een jaar later werd een volledige wijziging van de doelstellingen bekend gemaakt, naast het beleggen in Nederland werden ook activiteiten ondernomen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit was in een tijd dat de koers bij NSI aandelen kopen onder druk stond vanwege internationale financiële crisis en het management wilde het tij door groei tegen gaan. De uitbreiding van de activiteiten en de overname van Zeeman Vastgoed Beheer B.V. lieten een korte opleving in de aandelen koers zien. Dit was ook het moment dat NSI van extern property management naar intern property management gaat. Hierdoor krijgt Nieuwe Steen aandelen kopen een hernieuwde waardering onder beleggers en dat was goed voor de koers van de aandelen. De groei gaat hierna gestaag door onder andere met een grote overname van een Zwitsers winkelcentrum met bovenliggende kantoren. Bij de belegging in een vastgoedfonds NSI aandelen kiezen kreeg een geheel nieuwe impuls met de overname van Vastned Offices/Industrials. Dit was een ander onderdeel van het oorspronkelijke Vastned waarbij ook Vastned Retail aandelen kopen mogelijk werd gemaakt. De vastgoed portefeuille bereikt door deze overname een hoogte van 2,3 miljard euro waardoor beleggen in NIS vastgoedfonds een waardevolle belegging wordt.

Een ander voordeel van de overname van Vastned Offices/Industrials is dat NSI een veel hogere markt kapitalisatie krijgt waardoor het eind 2011 bij AMX aandelen kopen mogelijk wordt om in NSI te gaan beleggen. Nieuwe Steen aandelen kopen is daardoor interessanter geworden voor beleggers omdat het fonds door invoeging in de AMX index meer aandacht krijgt. Ofschoon het bedrijf is gegroeid om daardoor meer aandacht van beleggers te krijgen, heeft de internationale financiële crisis een zware invloed op de koers gehad. Net zoals bij ander vastgoed bedrijven is ook Nieuwe Steen Invest aandelen kopen niet de meest geliefde optie onder beleggers. Veel beleggers laten het aandeel links liggen en de bezitters van aandelen die een hogere prijs hebben betaald blijven op hun aandelen zitten in afwachting van betere tijden. Het verhandelde volume is dan ook laag omdat niemand aandelen NSI kopen wil als er geen goede outlook tegenover staat. Toch zijn dit natuurlijk wel de momenten om redelijk voordelig in te stappen en dit zijn dan ook momenten om in te stappen als de tekenen van stabilisatie zich aandienen. De beleggers die wel kiezen voor Nieuwe Steen aandelen kopen zullen daar dan ook op de korte termijn niet veel profijt van hebben maar op de iets langere termijn wel mooie resultaten mee kunnen behalen. Natuurlijk is dit altijd de gok die aan het beleggen kleeft en die u als belegger bereid moet zijn om te maken. Bij de belegging in en vastgoedfonds NSI aandelen uitkiezen mag dan nu nog wel niet de beste keuze lijken maar het kan mogelijk op termijn een goudmijntje blijken te zijn.

Of dit ook zo is zal de toekomst natuurlijk uit moeten wijzen en dat maakt van het beleggen in aandelen dan ook een onzekere investering. Toch zult bij NSI aandelen kopen de nodige tekenen kunnen verwachten op basis waarvan u een voorspelling kunt maken welke kant het op zal gaan met de koers. Het is dan ook de kunst om de tekenen waar te kunnen nemen en te kunnen vertalen naar een verwachting. Dit is dezelfde wijze waarop professionele beleggers zullen kiezen voor Nieuwe Steen aandelen kopen of toch liever van een ander beursgenoteerd fonds. Het zal echter niet altijd eenvoudig zijn om deze tekenen te zien en dit kan alleen door ervaring aangeleerd worden. Er is dan ook niets mis mee om u bij aandelen Nieuwe Steen kopen te laten adviseren door professionele adviseurs. Nu zal natuurlijk niemand hun kip met de gouden eieren zomaar weg geven en het is dan ook verstandig om goed te kijken welke aandelen broker of bank u in de arm neemt om uw opdrachten uit te laten voeren. Voor het beleggen in NSI vastgoedfonds zult u immers een broker of bank in moeten huren om uw opdrachten uit te laten voeren. Zij kunnen u ook van advies dienen en als u klant bij hun bent dat zullen zij hier serieus werk van maken. Het investeren in NSI via de brokers die u op deze website zult vinden is dan ook een goede en verstandige optie.