Het beleggen door middel van aandelen spreekt voor veel mensen tot de verbazing omdat men een klein deel van een bedrijf bezit dat veel waard is. In het geval van Shell aandelen kopen is dit zeker het geval want het is de grootste private onderneming ter wereld. Als beleggers zult u daar dan dus voor een klein deel eigenaar van zijn maar dat bent u natuurlijk niet alleen.
Als u door middel van olie aandelen kopen beleggen in olie wilt dan zult u op de Nederlandse beurs weinig keuze hebben. In Nederland is Shell het enige olie productie bedrijf dat er bestaat en genoteerd is bij het AEX aandelen kopen. Op andere beursen in het buitenland zult u wel meer keuze hebben uit het beleggen in olie bedrijven en op sommigen kunt u ook Shell kopen. Dit komt omdat naast een notering aan de Amsterdamse aandelen beurs dit Nederlands Engelse bedrijf ook een notering heeft op de FTSE beurs in London en op de beurs van New York. Er wordt dan ook actief gehandeld in de aandelen maar voor speculatieve beleggingen hoeft u bij dit fonds niet terecht. Het aandeel is erg stabiel en laat een constante winst curve zien waardoor het ook wel als zeer veilige maar weinig spectaculaire belegging wordt gezien. Aandelen Shell kopen wordt door veel constitutionele beleggers als veilige optie aangeboden als blijft het natuurlijk een vorm van beleggen waardoor er altijd verassingen op kunnen treden. Hierdoor zijn winsten op de korte termijn zeker mogelijk maar zijn grote winsten minder waarschijnlijk, toch is olie als belegging een door veel beleggers gekozen en gekoesterde optie.
Natuurlijk hebben we het hier niet over olie aandelen kopen want in dat geval zal het meestal gaan over het beleggen in grondstoffen waar olie en eentje van is. Shell aandelen kopen is een belegging in een bedrijf dat voluit Koninklijke Shell NV ofwel Royal Dutch Shell PLC heet. De werkzaamheden van dit olie bedrijf zijn onderverdeeld in een aantal sectoren en beslaan het gehele traject van het winnen van olie tot aan het leveren van benzine en diesel tot het leveren van diverse grondstoffen. Koninklijke Shell aandelen kopen zal betekenen dat u belegd in een bedrijf dat zich bezig houd met exploratie en productie van olie en olie gerelateerde producten, raffinage en inkoop, gas, elektriciteit en chemie. Deze enorme diversificatie in de activiteiten is het gevolg van talloze overnames door de jaren heen en de concurrentie mogelijkheden die het bedrijf genoot vanwege de al bestaande activiteiten. Aandelen Royal Dutch Shell zullen dan ook voor beleggers in meer sectoren dan alleen de olie sector interessant kunnen zijn. Op globale schaal speelt Shell ook een aardige rol want het behoord tot de zes grootste olie bedrijven ter wereld en is het grootste staats onafhankelijke olie bedrijf. Royal Dutch aandelen kopen staat bekend als veilige belegging omdat het aandeel zeer stabiel is en zelfs de zeer hoge olie prijzen van 2007 en 2008 hadden geen of weinig invloed op de koers. Dit is bij online Shell kopen natuurlijk wel een goede manier om het geld uit beleggingen veilig weg te zetten.
De historie van het bedrijf Shell gaat meer als een eeuw terug en begint in 1890 met de oprichting van de Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij voor de winning van olie in Nederlands-Indië. Shell aandelen kopen was echter pas mogelijk nadat in 1907 het Koninklijke Olie een samenwerkingsverband is aangegaan met het Engelse Shell Transport en Trading Company. De structuur die voor de samenwerking was gekozen was een zeer hechte met twee hoofdkantoren zonder dat er sprake was van een fusie. Pas in 2004 werd aan deze constructie een einde gemaakt en vanaf Julie 2005 konden beleggers Royal Dutch Shell aandelen kopen. Door deze nieuwe structuur was het bedrijf klaar voor de eenentwintigste eeuw en kon men veel flexibeler zaken doen, alleen en in samenwerking met andere bedrijven. Beleggers die aandelen Shell kopen wilden konden vanaf dat moment terecht bij een enkel fonds dat noteringen heeft op de beurs van Amsterdam en London. Het resultaat dat door Shell behaald wordt zal veel beleggers gerust kunnen stellen, in 2011 werd een omzet behaald van vierhonderd zeventig miljard euro met een winst van eenendertig miljard dollar. Voor veel mensen zou dit een reden voor Shell kopen kunnen zijn maar beleggers kijken verder dan alleen deze cijfers. Als u kijkt naar de gemiddelde omzet vanaf 2007 dan komt deze uit op driehonderd vijfentachtig miljard dollar. Dit zijn aansprekende cijfers op basis waarvan Koninklijk Shell aandelen kopen zeker gerechtvaardigd zou zijn.
Natuurlijk kunt u dit niet zelf op de aandelen beurs doen en dus zult u een tussen persoon in de arm moeten nemen. Vaak is dit een bank of een broker en u moet goed kijken naar uw stijl van beleggen welke broker of bank u doorvoor uit gaat kiezen. Als u Shell aandelen kopen wilt en daarbij zelf de aankoop momenten wilt bepalen dan is een broker waarbij u zelf uw opdrachten door kunt geven aan de handelaar een zeer goede oplossing. Juist omdat u deze opdrachten via een korte lijn door kunt geven aan de persoon die ze voor u uit gaat voeren kunt u bij Royal Dutch aandelen kopen profiteren van de koers op het moment dat u de opdracht verleend. Hierdoor kunt u zelf exact bepalen voor welke prijzen u uw aankopen doet en natuurlijk ook voor welke prijzen u uw aandelen weer verkoopt. Als u liever zelf minder actief de koers wilt volgen dan bij online Shell kopen het geval is dan hebben brokers en banken ook producten voor u. Door deel te nemen in beleggingsfondsen zullen experts van de broker of de bank voor u de aankopen doen op momenten die volgens hun deskundige mening geschikt zijn. In dit geval zal Royal Dutch Shell aandelen kopen wellicht iets minder winstgevend zijn omdat hier natuurlijk wel hogere kosten aan verbonden zijn. Toch zullen de aandelen Royal Dutch Shell altijd nog een veilige belegging zijn omdat de robuustheid en de winstgevendheid van het bedrijf hiervoor zorg dragen en dat is hoe aandelen kopen zou moeten zijn.