Bedrijven met een lange historie hebben vaak de voorkeur van beleggers omdat zij goed gevestigd zijn en een stabiel beleid hebben. Neem dus een kopje koffie en ga er meer eens rustig bij zitten als we het hier over DE aandelen kopen hebben. De ruim tweehonderd vijftig jaar dat Douwe Egberts bestaat hebben bewezen dat het bedrijf een stabiel beleid weet te voeren.
Douwe Egberts aandelen kopen was vele jaren lang een belegging in een puur Nederlands bedrijf. Het bedrijf Douwe Egberts ofwel kortweg DE, is ruim tweehonderd vijftig jaar geleden opgericht en houdt zich bezig met het produceren van thee en koffie dat over de gehele wereld aan de man of vrouw gebracht wordt, waarbij de nadruk ligt op Europa, Brazilië, Australië en Thailand. Het wereldmerk van vandaag is begonnen in kruidenierswinkeltje De Witte Os in Joure waar hoofdzakelijk koffie, thee en tabak werd verkocht. Door de gestage groei en het doen van strategische overnames is het een wereldmerk van formaat geworden en DE aandelen waren geliefd bij veel beleggers. Dit is uiteraard niet onopgemerkt gegaan van andere spelers op de wereldmarkt en daardoor stond interesse van andere bedrijven. In 1978 was dit de aanleiding voor het Amerikaanse Sara Lee om een bod uit te brengen en te beginnen met DE aandelen kopen. Dit was een keuze die voor Douwe Egberts nieuwe markten aanboorde en poorten opende naar nieuwe markten in nieuwe landen. Daarom is aandelen DE kopen nu meer dan ooit tevoren het beleggen in een wereldmerk van thee en koffie.
Iedereen zal het merk Douwe Egberts waarschijnlijk wel kennen, zeker als het merk koffie die de merknaam draagt maar ook van veel andere door dit bedrijf geproduceerde producten. In Nederland zal het voornamelijk gaan om thee van Pickwick en natuurlijk van de Senseo koffie. Vooral dit laatste merk zorgt er voor dat DE aandelen kopen eigenlijk ook een beetje Philips aandelen kopen wordt. Het Senseo project is een samenwerking tussen Douwe Egberts en Philips waarbij met de zo bekende koffie pads in een speciale machine heerlijke geurige koffie met een mooi schuim kraagje gemaakt kan worden. Het merk Senseo is veel geld waard en begin 2012 heeft Philips een deel van de rechten verkocht aan Sara Lee waardoor de aandelen Douwe Egberts een sterker recht op de naam Senseo kregen. Uiteraard hanteert Douwe Egberts een aantal andere merken die in andere landen op de markt gebracht worden naast de in Nederland bekende en globaal gevoerde merken. Aandelen Douwe Egberts kopen is dan ook het beleggen in een bedrijf dat er naar streeft een plaatsje op te schuiven op de wereldmarkt en de tweede producent ter wereld te worden op het gebied van koffie en thee. Bovendien wil het bestuur dat beleggers door hebben hoe DE aandelen kopen een aanvullende waarde kan bieden bovenop de koerswinsten. Dit wil men bereiken door vernieuwing, strategie en vooral ontwikkeling van nieuwe markten en producten. U kunt hiervan op verschillende manieren profiteren en online Douwe Egberts aandelen kopen is daar een goed voorbeeld van.
Natuurlijk leidt een globale nummer drie positie ook tot imponerende cijfers, wereldwijd wordt door de zeven en een half duizend werknemers een omzet gerealiseerd van twee komma zes miljard euro dat tot een winstgevendheid van bijna veertien procent leid. Dit zijn natuurlijk cijfers waar u bij DE aandelen kopen rekening mee moet houden en die voor beleggers aanleiding zijn om te gaan beleggen in deze aandelen. Hierbij maakt het niet uit welke aandelen broker of bank u kiest om uw beleggingsaankopen uit te voeren. Het aandeel Douwe Egberts wordt op de Amsterdamse aandelenbeurs vrij verhandeld en een bank of broker zal voor u zonder problemen de aandelen Douwe Egberts kopen kunnen. Het is echter aan u om te bepalen in welke mate u daar zelf bij betrokken wilt zijn en om daar een geschikte broker of bank bij te zoeken. Omdat DE aandelen net zoals bij veel andere aandelen het geval is, een grillig koersverloop laten zien, is het goed mogelijk om korte termijn winsten te behalen. Hiervoor is het echter wel noodzakelijk om zelf goed op de aandelen koers te letten en om snelle beslissingen te nemen over aankopen en het verkopen van uw aandelen. Dit zal betekenen dat DE aandelen kopen en kwestie kan zijn van minuten en daar moet u dan een goede broker of bank bij zoeken die dit ook voor u uit kan voeren. Het is uiteraard ook mogelijk om op de langere termijn een mooi resultaat te behalen al zal het koers verloop van de aandelen Douwe Egberts natuurlijk altijd afwachten zijn.
Ook al u geen belangstelling hebt om zelf zeer actief bezig te zijn met het beleggen zijn er mogelijkheden voor u als belegger. Diverse brokers en banken zullen beleggingsmiddelen aanbieden waarbij de beleggingen voor u gedaan worden. Dit is hoe DE aandelen kopen zonder enige moeite gedaan kan worden maar u hebt dan ook weinig eigen controle over uw beleggingsportefeuille. Zeker als u al wat beter thuis bent in het beleggen in aandelen is het wenselijk om zelf meer de touwtjes in handen te hebben en een deel van uw eigen bonen te doppen. Online Douwe Egberts aandelen kopen is dan geknipt voor u omdat het u in staat stelt om zelf de aankoop momenten te bepalen. Door gebruik te maken van de diensten van de juiste aandelen broker zal het AEX aandelen kopen eenvoudig en winstgevend kunnen worden. Voor DE aandelen kopen geld natuurlijk wel dat u het nieuws over de markt en alles wat er bij het beleggen komt kijken goed moet volgen. Het beleggen in aandelen is echter een zeer spannend spel dat door veel mensen gespeeld wordt en waar u een leuke cent aan over kunt houden. Natuurlijk is Douwe Egberts aandelen kopen niet geheel zonder risico, u belegd uw geld immers in aandelen waarbij u geen invloed hebt op de koers van die aandelen. Als dit risico u niet af schrikt maar juist aanmoedigt om beter uw best te doen dan is aandelen DE kopen de belegging voor u.