Het is bij het beleggen in aandelen natuurlijk wel belangrijk dat u over voldoende middelen beschikt om uw aankoop te betalen. Hierin zit echter ook een probleem verscholen dat het niet voor iedereen mogelijk is om voor grotere bedragen te beleggen. Het zou dan ook erg mooi zijn als u ook kunt kiezen voor aandelen kopen met weinig geld.

Natuurlijk zal geen enkele broker of bank er zin in hebben om het verschil bij te passen als u wilt aandelen kopen voor weinig investering zonder zelf te bepalen welke beleggingen er worden gedaan. Het risico dat een broker of bank hierdoor loopt is volgens hun eigen inschatting te hoog omdat hun eigen belegging specialisten over het algemeen betere beleggingen uit zoeken om geld mee te verdienen. Het zou dan ook erg mooi zijn als u meer aandelen voor weinig geld aan kunt kopen en daar bij voorkeur ook nog weinig risico lopen. Waar in vroeger tijden iedere gulden die u belegde een bepaalde opbrengst kon genereren die volledig afhankelijk was van de resultaten die op de beursvloer behaald werden, zal nu iedere euro veel meer resultaat op kunnen leveren door nieuwe beleggingsmogelijkheden. Een van de brokers die u op deze website zult vinden zal u ook de mogelijkheid bieden voor aandelen kopen met weinig geld. Hierbij is het dus niet zo dat de broker zelf geld bij legt om een aantal aandelen te kopen en daardoor ook een risico te lopen. Deze manier van beleggen is mogelijk omdat u daarbij voor aandelen kopen met hefboom kiest.

Een hefboom wil zeggen dat de broker voor ieder aandeel of ieder ander beleggingsinstrument een bepaalde hefboom heeft bepaald. Het handelen met een hefboom is mogelijk omdat u niet fysiek in de aandelen handelt dus niet met iDEAL betalen voor elke aandeel maar een Contract for Difference aan gaat. De broker zal in het geval van aandelen kopen met weinig geld de belegging uitvoeren en u zult geen aanspraak kunnen maken op de eventuele rechten die hieraan ten grondslag kunnen liggen. Hierbij gaat het dan voornamelijk om het dividend dat aan aandeel houders uitbetaald wordt en natuurlijk niet om de eventuele winst die u met uw beleggingen behaald. Het is natuurlijk ook altijd een optie om voor goedkope aandelen te kiezen omdat u deze ook voor een kleiner bedrag aan kunt schaffen. Er is echter een reden dat die aandelen goedkoop zijn en vaak is de koers laag omdat andere beleggers er hun vingers niet aan willen branden omdat het bedrijf het bijvoorbeeld helemaal niet goed doet. U hebt in dat geval wel meer aandelen voor weinig geld maar de kans dat de koers ineens omhoog gaat is niet zo groot. Bovendien zal een stijging van tien procent op een aandeel van vijf euro veel minder opleveren dan bij een aandeel van vijftig euro. Op deze manier aandelen kopen met weinig geld zal dan ook veel minder opbrengst hebben en dat is nu net niet de bedoeling. Nog een andere mogelijkheid is het afsluiten van een aandelen lening maar in dat geval zult u rente moeten betalen over de lening en die gaat ten kosten van de winst marge die u weet te behalen en dus van de opbrengst.

De optie om voor een veel lager bedrag in geld toch voor een hoger bedrag te kunnen beleggen lijkt dus grote voordelen te bezitten. Toch kleven aan aandelen kopen met weinig geld ook belangrijke nadelen als u daarbij gebruik maakt van CFD’s. Het risico dat u met uw inleg loopt in niet gering en het zal bij een ongunstig koers verloop heel goed kunnen dat u uw hele inleg kwijt bent. Aan de andere kant hebt u natuurlijk wel de mogelijkheid voor aandelen kopen voor weinig inleg dus de schade zal ook beperkt blijven. Het verlies dat u op uw belegging kunt lopen zal niet groter kunnen zijn dan uw inleg en hiervoor zijn geautomatiseerde beveiligingen ingebouwd. Deze beveiligingen hoe aandelen kopen met hefboom werkt houden echter wel in dat ze ook aangesproken kunnen worden terwijl de koers na een aanvankelijke daling weer sterk omhoog gaat. Omdat dit een automatische beveiliging is zal hier echter weinig aan te doen zijn en dat is een risico dat u zult moeten accepteren. Bij het aandelen kopen met weinig geld zal de hefboom een verhouding in houden tussen het belegde bedrag en het bedrag dat u zelf in uw belegging zult moeten steken. Een hefboom van 1:10 betekent dat u zelf tien procent van het belegde bedrag op zult moten hoesten. U hoeft dus niet altijd voor goedkope aandelen te kiezen maar kunt met een bepaalde inleg dus tien maal zoveel aan aandelen aanschaffen.

Hoe aandelen kopen u in dit geval winst op zal leveren zal volledig te maken hebben met de ontwikkeling van de koers van de aandelen. Bij het aandelen kopen met weinig geld zult u aan moeten geven voor welk bedrag u aandelen aan wilt schaffen en voor welk bedrag u deze wilt verkopen. U zult hierbij een bovengrens bij winst en een ondergrens bij verlies aan moeten geven en vervolgens uw opdracht plaatsen. Dit is wezenlijk anders als bij het aangaan van een aandelen lening omdat u daarbij geld leent en dit naar eigen believen in kunt zetten voor de aanschaf van aandelen. Nu vraagt u zich wellicht af welke aandelen broker zich dit risico kan veroorloven zonder daar een hoge commissie voor te vragen. De broker waar het hier over gaat en die u het aandelen kopen met hefboom in de vorm van CDF’s aan biedt zal geld verdienen aan de zogenaamde spread. Deze spread is het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoop prijs en is meestal een kwestie van enkele centen. Omdat het aantal aandelen vanwege de hefboom hoger is bij aandelen kopen met weinig geld zal er dus meer aan de spread verdiend kunnen worden. Als u uw beleggingen goed het uitgekiend dan zult u de winst die met de belegging die u aan bent gegaan volledig uitbetaald krijgen. Om verdere uitleg te krijgen hoe aandelen kopen voor weinig inleg precies in haar werk gaat, verwijzen wij u graag naar een ander deel van deze website waar aandelen kopen precies uitgelegd wordt.