Het beleggen door middel van aandelen zal niet geheel zonder risico zijn en daar wordt u dan ook voor gewaarschuwd. Het ene daarbij aangeboden beleggingsinstrument zal zelfs meer risico inhouden dan het andere. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen geen risico willen nemen met het betalen en daarom kiezen voor aandelen kopen met iDeal.
Door te kiezen voor met iDeal aandelen kopen weet u zeker dat het storten van geld op uw beleggingsrekening op een veilige wijze zal gebeuren. Dit komt omdat iDeal de veiligste manier van online betalen in Nederland is en daarom ook door vrijwel alle webwinkels wordt aanbevolen. Het bedrijf achter iDeal is eigendom van de gezamenlijke Nederlandse banken en kan u daarom toegang verlenen tot uw eigen bankrekening. Voor aandelen kopen iDeal gebruiken betekend dus dat u geen ingewikkelde overboekingen hoeft te doen, gebruik moet maken van e-wallets of zelfs rente moet betalen over het geld dat u stort. Vooral dit laatste is een vaak gehoord nadeel van aandelen kopen met credit card omdat u daar over het geld dat u uit geeft rente moet betalen. Bovendien hoeft u bij aandelen kopen met iDeal ook geen persoonlijke of financiële gegevens te versturen over het internet. Hierdoor is het dus ook niet mogelijk dat uw gegevens in verkeerde handen terecht zullen komen. Zelfs de broker waar u het geld naar over maakt zal uw bank gegevens niet te zien krijgen en daardoor is het gebruik van iDeal om aandelen te kopen de veiligste optie die u kunt bedenken.
Dit alles zegt echter niets over het aanschaffen van de aandelen en hoe aandelen kopen u een mooie winst op zal kunnen leveren. Aandelen kopen met iDeal is dan wel een veilige wijze om het geld dat u wilt gaan beleggen op uw beleggingsaccount te krijgen, aan het daadwerkelijke beleggen zijn risico’s verbonden. Afhankelijk van welke aandelen broker u kiest om uw beleggingsopdrachten uit te voeren zullen u verschillende instrumenten aangeboden worden. Een van de brokers die u op deze pagina zult vinden zal u bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om te beleggen met een Contract for Difference ofwel CFD. Aandelen kopen online met iDeal betekend in dit geval dat zelf niet fysiek de aandelen aan zult kopen maar dat de broker zelf de transactie uit voert en dus deal aan gaat. U zult hierbij alles overzichtelijk kunnen bekijken door middel van de software die de broker zelf ontwikkeld heeft. Als u kiest voor iDeal gebruiken voor aandelen kopen bij deze broker dan zult u vanuit het hoofdscherm op saldobeheer moeten klikken. Vervolgend kiest u voor het uitvoeren van een storting door middel van iDeal, kies het bedrag en volg de instructies. Voor aandelen kopen met iDeal zult u doorgestuurd worden naar een beveiligde server van het bedrijf dat de iDeal betaling uit vort. Er zal dan een pop-up scherm worden weergegeven waar u in kunt loggen met de gegevens van uw online bank rekening. Door middel van iDeal aandelen kopen is voltooid als u de overschrijving hebt bevestigd op de voor uw bank gebruikelijke wijzen.
Binnen enkele minuten zal het saldo van uw beleggingsrekening vermeerderd zijn met het bedrag dat u hebt gestort en u kunt de eerste belegging uitvoeren. Hiervoor kiest u het fonds waarin u wilt beleggen waarbij u natuurlijk een inschatting moet maken van de ontwikkeling van dat fonds. Aandelen kopen met iDeal bij de broker uit dit voorbeeld betekend dat u geen beleggingsadvies zult krijgen en dus van uw eigen kennis en kunde uit moet gaan. Ook zult u geen ingewikkelde instrumenten aan treffen die de zaak alleen maar moeilijker te begrijpen maken. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat bij deze broker aandelen kopen iDeal te gebruiken is om geld te storten. Ook is het zo dat u niet het volledige bedrag van de belegging in hoeft te zetten om die belegging te doen. Dit is mogelijk omdat het gebruik van iDeal om aandelen te kopen betekend dat er gebruik wordt gemaakt van een hefboom. Dit wil zeggen dat ieder beleggingsproduct en ieder fonds een eigen hefboom hebben waardoor u slechts een deel van de eigenlijke waarde van uw belegging in zult zetten maar wel de volledige opbrengst per aandeel kunt verdienen. Bij aandelen kopen met iDeal hoeft u dus veel minder te storten dan dat u in werkelijkheid belegd, waardoor u ook met een kleinere beurs mooie beleggingen kunt doen. Aandelen kopen online met iDeal bij een hefboom van 1:10 betekend hierdoor dat u voor een belegging van duizend euro slechts honderd euro in hoeft te zetten.
De broker die in dit voorbeeld wordt aangehaald zal u overigens wel vrijwel alle mogelijkheden aanbieden die u op de verschillende beursen geboden worden. Aandelen in grondstoffen, indexen en individuele fondsen van de belangrijkste aandelen beursen zijn voor aandelen kopen met iDeal beschikbaar. U hoeft deze broker geen aparte commissie of vergoeding te betalen voor iedere uitgevoerde transactie. Deze broker zal de opbrengst van de spread gebruiken om alle kosten te dekken en natuurlijk ook hun eigen inkomen veilig te stellen. Hierdoor is iDeal gebruiken voor aandelen kopen dus een zeer voordelige en overzichtelijke manier van het beleggen door middel van aandelen. Omdat de veiligheid van de transactie en de anonimiteit van uw gegevens gegarandeerd is kunt u dus ongestoord een storting uitvoeren zonder u zorgen te hoeven maken om de veiligheid van uw gegevens. Tegenover het gebruik van iDeal of zelf Paypal om aandelen te kopen staat natuurlijk wel dat u een aantal gegevens moet verstrekken om een beleggingsrekening te openen. Ook brokers zullen zich aan de wet moeten houden en de afgegeven vergunning eis dat zij bepaalde gegevens aan u vragen. Anders dan bij aandelen kopen met iDeal zult u nog meer gegevens moeten verstrekken op het moment dat u het door u met uw beleggingen verdiende geld uit wilt laten betalen. Ook hier zijn dezelfde weten van toepassing en de broker zal ook hieraan moeten voldoen. Het is echter geen enkel probleem om de gevraagde gegevens te verstrekken en uw verdiensten te ontvangen en nogmaals voor met iDeal aandelen kopen te kiezen.