Het credit card is nog steeds een veel gebruikte manier van betalen op het internet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat aandelen kopen met credit card ook door veel mensen gedaan wordt. Het is dan ook heel gemakkelijk om met een credit card te werken maar het is niet een van de beste manieren die u kunt kiezen.
Bij de aanschaf van aandelen met credit card betalen is zoals gezegd erg eenvoudig, omdat deze betalingsoptie volledig geïntegreerd is zal het storten op uw beleggingsaccount erg snel geregeld zijn. Als we een van de brokers die u op deze pagina als voorbeeld nemen begint het stortingsproces in het hoofdvenster alwaar u op de knop saldo beheer klikt. Op het volgende scherm moet u credit card voor aandelen stortingen klikken om de betalingsprocedure te beginnen. Is het hierop volgende scherm kunt u aan geven welk bedrag u wilt gaan storten, dit is natuurlijk erg persoonlijk en zal voornamelijk af hangen van het bedrag dat u wilt gaan beleggen en van wat u zich kunt veroorloven om te missen. Dit laatste is erg belangrijk omdat aandelen kopen met credit card of met iedere andere vorm van betalen betekend dat u het risico loopt om uw gehele inleg kwijt te raken. Vervolgend voert u uw credit card gegevens in en klinkt op de knop voor verzenden waarna binnen enkele seconden de bevestiging volgt. Aandelen met credit card kopen is dus zeer eenvoudig maar het wordt ook als een minder veilige oplossing gezien.
Dat het als minder veilige optie wordt gezien komt onder meer omdat u uw gegevens over het internet moet verzenden. Het invoeren van de gegevens van uw credit card zal op de website zelf moeten gebeuren, dit gebeurd dan wel via een beveiligde verbinding maar u zult uw gegevens toch moeten invoeren en verzenden. In tegenstelling tot andere betaal mogelijkheden, zult u bij aandelen kopen met credit card dus wel gegevens in moeten voeren en verzenden. Bij aandelen kopen met iDeal is dit bijvoorbeeld helemaal niet nodig omdat u in logt op uw eigen online bank rekening. Toch is online aandelen kopen met credit card een veel gekozen optie omdat credit cards nu eenmaal al heel lang bestaan en het gebruik enorm is ingeburgerd. In tegenstelling tot het gebruik van iDeal of aandelen kopen met PayPal zult u geen inlog gegevens te hoeven onthouden en kunt met de gegevens op het pasje de transactie voltooien. Dit maakt aandelen met credit card betalen dus voor heel veel mensen eenvoudiger want het is vanaf iedere locatie te doen zonder toegangscode papieren of apparaatjes bij u te hoeven hebben. Uiteraard is dit ook een van de voordelen die het online beleggen in aandelen u kan bieden dus het sluit naadloos bij elkaar aan. Overigens zal bij het gebruik van PayPal ook vaak van aandelen kopen met credit card gebruik gemaakt worden omdat PayPal de keuze biedt om het bedrag van de credit card of van uw bank rekening af te schrijven. In dit geval zal de credit card voor aandelen gebruiken ook betekenen dat uw gegevens in handen komen van de broker en dat is wel te vertrouwen maar niet voor iedereen een even prettig idee.
Het zal voor het bedrag dat u wilt gaan beleggen ook een verschil kunnen maken van welke vorm van betalen u gebruik wilt gaan maken. Bij aandelen kopen met credit card zult u in sommige gevallen te maken hebben met een bestedinglimiet. Dit staat los van de limiet die de broker er voor in het leven heeftgeroepen maar is afhankelijk van de voorwaarden die de aanbieder uw credit card hieraan stelt. Het zal weinig verschil maken welke aandelen broker u in dit geval voor aandelen met credit card kopen uit zoekt want deze limieten worden door alle brokers gebruikt. Het is dus belangrijk dat u bij het plaatsen van beleggingsopdrachten let op het saldo dat u over hebt kunnen maken. Gelukkig kunt u bij online aandelen kopen met credit card ook gebruik maken van de zogenaamde hefboom. Dit wil zeggen dat u niet het volledige bedrag van de waarde van de beleggingen hoeft te betalen maar een deel daar van. Bij aandelen kopen met credit card of andere betaal middelen betekend dat dus dat u goed moet letten op de hefboom die toegepast wordt en de minimale belegging die u moet plegen. Ondanks het feit dat u niet de gehele belegging neer hoeft te tellen zult u wel profiteren van de volledige opbrengst van de beleggingen. Hierdoor is aandelen met iDEAL of credit card betalen dus een erg snelle manier om daadwerkelijk met beleggen te beginnen en een mooie winst te behalen.
De producten waar u gebruik van kunt maken lopen uiteen maar in het voorbeeld dat eerder werd genoemd op deze pagina zult u gebruik maken van een Contract for Difference ofwel CFD. Ofschoon aandelen kopen met credit card een zeer eenvoudige manier van beleggen is, is het wel belangrijk om goed te weten hoe het in haar werk gaat. Er zitten aan instrumenten als een CFD ook bepaalde risico’s verbonden die u op waarde moet schatten. Een credit card voor aandelen gebruiken zal immers kunnen beteken dat u uw gehele inleg kwijt raakt als de koers zich ongunstig ontwikkeld. In dat geval zult u dus uw credit card zelf aan moeten vullen van uw eigen tegen rekening en dat moet u zich kunnen veroorloven. Als aandelen met credit card kopen u een goede mogelijkheid lijkt zult u er ook over na moeten denken dat u ook winst kunt maken. Als dat het geval is en u wilt uw winst uit laten betalen zal dit standaard gebeuren naar de rekening waar het de storting ook vandaan is gekomen. Nu is aandelen kopen met credit card altijd wel mogelijk maar de individuele voorwaarden van uw credit card kunnen het moeilijk of zelfs onmogelijk maken om er geld naar uit te laten betalen en dit vervolgens in handen te krijgen. Al met al is online aandelen kopen met credit card een zeer eenvoudige en daarom ook veel gekozen manier van het beleggen in aandelen in grondstoffen of andere fondsen.