admin Geen reacties

Aandelen kopen en verkopen is een hele leuke en spannende bezigheid. Of je nu een beginner bent of een zeer gedreven belegger. Doordat er tegenwoordig steeds meer via internet wordt gedaan, is het sinds een aantal jaar ook steeds gebruikelijker om online aandelen te kopen en verkopen. De online handel in aandelen is dan ook behoorlijk toegenomen de laatste jaren. In dit artikel wil ik wat meer vertellen over het online aandelen kopen en aandelen verkopen. Zeker wanneer je nieuw bent op de aandelenmarkt kunnen alle mogelijkheden die er zijn nogal overweldigend overkomen.

Hoe werkt het online aandelen kopen en verkopen?

Het online aandelen kopen en verkopen gaat altijd via je eigen effectenrekening die je hebt geopend bij een bank of broker. De toegang tot deze rekening zal je verkrijgen via internet. Ongeveer hetzelfde idee als bijvoorbeeld internetbankieren. Hier heb je ook via internet toegang tot je eigen rekening, zo werkt het ook met online beleggen.

Het is afhankelijk van welke broker je kiest hoe het platform wat je zal gaan gebruiken voor de handel in aandelen eruit ziet. Bij de ene broker kan dit nogal ingewikkeld zijn voor een beginner, omdat deze meer gericht zijn op de ervaren belegger. Echter zijn er ook brokers welke speciaal voor de startende belegger juist relatief makkelijke en overzichtelijke software hebben ontwikkeld voor het online aandelen kopen en verkopen. Voor meer informatie over de verschillende brokers die er zijn, kijk eens op de pagina “welke broker?“.

Het is belangrijk om eerst een effectenrekening te openen en daar een bedrag op te storten. Zonder geld zal je geen aandelen kunnen kopen en daarna eventueel weer kunnen verkopen. Verder zal je zelf de beschikking moeten hebben over deze rekening. Het is namelijk ook mogelijk om de bank of broker de beschikking te geven over het kopen en verkopen van aandelen. Zo kan je zonder al te veel risico je geld beleggen. Wanneer je zelf beschikt over de effectenrekening, kan je vervolgens gaan bepalen welke aandelen je zou willen gaan kopen.

Aandelen kopen en verkopen

Het proces van onderzoek doen om zo te bepalen welke aandelen je wilt gaan kopen of verkopen zal je zelf moeten doen. Daarvoor is deze website en de informatie hierop niet bedoelt. Laten we er vanuit gaan dat je na het doen van goed onderzoek een interessante onderneming hebt gevonden waarvan je aandelen wilt gaan kopen. Om dit te doen dien je in te loggen op je effectenrekening. Vervolgens zal je kunnen aangeven welke aandelen je wilt gaan kopen en hoeveel. Dit kan je eenvoudig invullen in het programma van de betreffende broker. Hierna dien je de aankoop van de aandelen te bevestigen en is de deal gesloten.

Om aandelen te verkopen doorloop je ongeveer de zelfde stappen. Eerst selecteer je de gewenste aandelen uit je aandelenportefeuille en kan je hierna aangeven deze te verkopen. Het programma zal dan de verkoop bevestigen en de aandelen zijn verkocht.