admin Geen reacties

Iedereen die handelt in aandelen zal op zoek gaan naar het juiste advies of de gouden tip om de juiste aandelen te kunnen kopen en daar hopelijk een hoop geld mee te kunnen verdienen. Maar wat zijn nu de juiste bronnen om daadwerkelijk een goed advies uit te kunnen verkrijgen waar u zelf daadwerkelijk wat aan heeft?

Er zijn gigantisch veel mogelijke bronnen waar u advies kan verkrijgen over welke aandelen er mogelijk gekocht of verkocht moeten worden om daar een mooi rendement op te kunnen behalen. Het beste advies voor aandelen te kopen kunt u verkrijgen bij betrouwbare partijen zoals banken en brokers. Daar zitten de experts, die samen tientallen jaren ervaringen hebben op de beurs. Zij beheren voor vele klanten het vermogen en zullen moeten zorgen dat er een bepaalt rendement op gehaald dient te worden. Het kan lonend zijn om te proberen wat tips en advies te verkrijgen bij dergelijke partijen wanneer u gaat handelen in aandelen.

Volg de financiële bladen

Uit de financiële bladen kan ook nuttige informatie worden gehaald welke een goede basis kunnen vormen of er wel, of wellicht juist niet, aandelen gekocht moeten worden van een bepaalde partij. Het belangrijkste is dat u als belegger de koersen op de beurs elke dag nauwlettend in de gaten houdt. De kunst is om op de langere termijn hier patronen in te zien daar een mogelijke kans te kunnen benutten.

Ook nieuwsberichten kunnen van invloed zijn op de koers van aandelen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld haar kwartaalcijfers gaat publiceren en de verwachtingen zijn van te voren al dat de cijfers boven verwachting zijn, dan is de kans erg groot dat het aandeel gaat stijgen. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Vallen de cijfers tegen, zal de koers wat gaan dalen. Andere interessante berichten welke van invloed zijn op de koers van een aandeel zijn bijvoorbeeld overnames van bedrijven. Dit zal vaak de koers van het aandeel doen stijgen.

Zoek contact met beleggers

Een andere goede bron van informatie zijn andere beleggers. Zeker de personen die al wat langer actief zijn op de beursvloer en hierdoor ook meer ervaring hebben. Een hele goede plek om in contact te komen zijn beursverenigingen. Het is zeer raadzaam u hier ook aan te sluiten. Dergelijke verenigingen bezitten vaak een schat aan ervaring en informatie waar u als belegger zeker wat aan zult hebben. Zoek gewoon eens op internet naar een dergelijke vereniging en wellicht is er wel te vinden in de buurt van uw woonplaats.